HP Genel Başkanı Kudret Özersay, partinin muhalefette mi kalacağına, hükümet kurmak için koalisyon görüşmesi mi yapacağına henüz karar verilmediğini kaydederek, bu konudaki yetkinin HP Parti Meclisi’nde olacağını, Parti Meclisi’nin de bu gündemle bu akşamüzeri toplanacağını kaydetti. 
Özersay, “İç değerlendirmemizi yaparken iki şeyi dikkate alacağız, tecrübemiz ve ülke yararı. 14-15 aylık sürede yapamadıklarımız, yapılmasına çok fazla müsaade edilmeyenler, engellediklerimiz ve engelleyemediklerimiz bağlamında bir değerlendirme yapacağız. Bir ikincisi de bu dönemde muhalefette kalmak mı yoksa koalisyon müzakeresi yapmak mı ülkenin yararına olur, onu değerlendirip kararımızı buna göre vereceğiz” dedi.
Kudret Özersay, eğer HP Parti Meclisi’nde “koalisyon için görüşme kararı” çıkarsa kendi şartlarını ortaya koyup görüşeceklerini söyledi.
Özersay ve HP Genel Sekreteri Yenal Senin, bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edildi. 
ÖZERSAY’DAN AÇIKLAMA… 
Akıncı ile görüşmesinden sonra basına açıklama yapan Özersay,  Cumhurbaşkanı ile kısa bir değerlendirme yaptıklarını kaydetti, “Buraya gelmeden de, hafta sonu da parti içinde istişarelere başladık” dedi.
HP Parti Meclisi’nin bu akşamüzeri saat 18.00’de yeniden toplanacağını açıklayan Özersay, parti meclisinde muhalefette mi kalacaklarına, koalisyona girmek için hükümet görüşmesi mi yapacaklarına karar vereceklerini söyledi. 
Kudret Özersay, “Bu akşamki toplantıdan karar çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum” şeklinde konuştu.
HP’nin bu konuda herhangi bir karar almadığını da belirten Kudret Özersay, bu nedenle herhangi bir siyasi parti ile koalisyon görüşmesi veya istişaresi yapmadıklarını kaydetti.
Özersay, Cumhurbaşkanı Akıncı ile bunları da paylaştıklarını belirtti.
“İÇ DEĞERLENDİRMEMİZİ YAPARKEN İKİ ŞEYİ DİKKATE ALACAĞIZ, TECRÜBEMİZ VE ÜLKE YARARI…”
İç değerlendirme yaparken iki şeyi, tecrübelerini ve ülke yararını dikkate alacaklarını belirten Özersay şunları kaydetti:
“Halkın Partisi’nin bu akşam başlayacak ve belki de ‘maraton bazı görüşmeler’ şeklinde devam edecek olan iç değerlendirmelerinde karar verirken iki şeyi dikkate alacak. Hükümette elde edilen tecrübe ve ülke yararı…  14-15 aylık süre zarfında yaptıklarımız, yapamadıklarımız, yapılmasına çok fazla müsaade edilmeyenler, engellediklerimiz ve engelleyemediklerimiz bağlamında bir değerlendirme yapacağız. Bir ikincisi bu dönemde muhalefette kalmak mı yoksa koalisyon müzakeresi yapmak mı, hangisi ülke menfaatine, yararına hizmet eder buna bakacağız. Kararımızı ona göre vereceğiz. Yetki parti meclisindedir.”
“KOALİSYON GÖRÜŞMESİ YAPMA KARARI ALINIRSA BİR TAKIM ŞARTLARIMIZ TABİİ Kİ OLACAK”
Kudret Özersay, sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Şunun bilinmesini isterim, eğer Halkın Partisi ‘koalisyon görüşmesi’ yapma kararı alırsa kendine göre bir takım şartları tabii ki olacak. Bu bir yelpaze şeklindedir. Herkes de bunu tahmin eder. Yolsuzluğa karşı mücadeleden, hukuksuzlukların önlenmesi için alınabilecek tedbirlere, icraatın yapılabilmesi için alınması gereken tedbirlere varıncaya kadar bir skalada kendimize göre, bu geçen 14 aylık sürede elde ettiğimiz tecrübe çerçevesinde kendi şartlarımızı ortaya koyup ona göre görüşeceğiz.”
“EĞER MUHALEFETTE KALMA KARARI ÇIKARSA…”
 “Parti Meclisi’nden ‘muhalefette kalma’ kararı alınırsa partilerle görüşme yapıp yapmayacaklarının” sorulması üzerine HP Genel Başkanı Özersay, “O zaman koalisyon kurma görüşmesi yapmaya gerek kalmaz.  İstişare yapmak isterlerse, bu görüşümüzü ve nedenlerini öğrenmek isterlerse memnuniyetle herkesle görüşürüz” şeklinde konuştu.
AKINCI BUGÜNKÜ GÖRÜŞMELERİNİ TAMAMLADI
Akıncı, bugün sırasıyla UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ı kabul ederek bugünkü görüşmelerini tamamladı. 
Akıncı, hükümeti kurma görevini verme kapsamındaki görüşmelerini yarın tamamlayacak. Akıncı, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ve YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ile bir araya gelecek.

Haber: Rahme Çiftçioğlu
 

Editör: TE Bilisim