Başbakan yardımcısı Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Bakanlar Kurulu devam ederken basın karşısına geçen Özersay, süt fiyatları da dahil zor konuların gündemlerinde olduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs'ta yaptığı görüşme ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu'nun kendisini suçlayan açıklamalarına cevap veren Özersay, "dışişleri bakanı" olduğunu hatırlattı.

Eşi ve Rum Cumhurbaşklanı Nikos Anastasiadis'in eşi ile birlikte sosyal içerikli bir yemekte bir araya geldiğini söyleyen Özersay şunları söyledi:

Cumhurbaşkanlığısözcüsü aracılığı ile sosyal bir yemeği bahane ederek ülke gündemini meşgul ediyor.

Sosyal içerikli ve eşli bir yemek. Öncesi ve sonrasında Başbakan'a bilgi verdiğim sosyal içerikli bir temas bu...

Bilgi verme noktasında madem ki bir rahatsızlık var, ben bu ülkenin Dışişleri Bakanı'yım ama, Sayın Akıncı, AKEL lideri ile sosyal bir görüşme gerçekleştirdi, bana bilgi verilmedi.

Mesela, Guterres Belgesi'nin stratejik bir anlaşma belgesi olarak önerildiğini ben basından öğrendim. Ben değil, Sayın Eski Başbakan Erhürman da basından öğrendi.

Müzakereler içerisinde, ülkemizi yakından ilgilendiren haritayı da kimsenin haberi olmadan verdiğini de unutmadım. Meclise bilgi vermeden vermişti...

Ben, görevimi olması gerektiği gibi yapıyorum. Sosyal içerikli bir görüşmeden, ya da yemekten bana haber verilmedi sitemini sağlıklı bir yaklaşım olarak görmem.

Durum bu iken, Sayın Akıncı, bu ve benzeri konularında Dışişleri Bakanı'na hiç bilgi vermezken, soayal içerikli bir akşam yemeğini, teyit etmek için Başbakan Ersin Tatar'ı arayarak sorma gereği duyması, beni bu konuda aramaması  ve bu arada üstelik de  bir şey söylemeden Sayın Başbakan ile konuştuktan sonra  bunu basına açıklaması da bence kamuoyunun değerlendirmesi gereken bir husustur.

Sanki ben bilgi vermedim ve Başbakan'dan bilgi aldıkları havasını estirmek de devlet gelenekleri ile de etik değerler ile de bağdaşmamaktadır.

Geçen süre zarfında, görevimizin gereği olarak, zanlıların, suçluların karşılıklı iadesi için yaptığımız çabalar başarıyla sonuçlandı. Rahatsızlık bu çabalar nedeni ise, bu beni üzer:.."

Editör: TE Bilisim