Müzakereci Kudret Özersay bu sabah Almanya’nın AB işlerinden sorumlu bakanı Michael Roth ile kendisine eşlik eden milletvekilleri Manuel Sarrazin ve Heinz Barchmann ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Müzakere Ofisinde gerçekleşen görüşmede müzakerelerde gelinen son aşama ve sürecin bundan sonra ileriye götürülmesi konusunda atılabilecek adımlar yanında bölgede yaşanan son gelişmeler ışığında taraflar arasında güven ortamının yaratılabilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı.

Görüşme ertesinde açıklama yapan Müzakereci Kudret Özersay, Almanya’nın Avrupa Birliği içerisinde çeşitli konularda atılacak herhangi bir adım açısından liderlik gösterebilecek en önemli aktörlerden birisi olduğunu ve bu görüşmede Kıbrıslı Türkler olarak haklı beklentilerimize dikkat çekmeye çalıştıklarını vurguladı. Özersay ayrıca müzakerelerde olumlu sonuç alınabilmesi ve Kıbrıslı Türklerin uluslararası toplum ile entegre olma hakkının önünün açılabilmesi için uluslararası topluma da düşen bazı önemli görevler olduğuna dikkat çekerek Alman Bakan ile yapmış oldukları görüşmede bu konuların altını çizme ve Kıbrıs Türk tarafının düşüncelerini aktarma imkanıbulduklarını da sözlerine ekledi.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Müzakereci Özersay’a Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Müdürü Güneş Onar, İkinci Sekreter Sonat Altuğ ve Dış İlişkiler Görevlisi Ayşe Balcıoğlu da eşlik etti.


Editör: TE Bilisim