Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, özelleştirme yasasının, tüm örgütlerin karşı çıkışlarına rağmen parmak sayısına dayanarak meclisten geçirildiğine ileri sürerek, “Özelleştirme işsizlik demektir, devletin halkına verdiği hizmetin çok daha fahiş fiyatlara verilmesi demektir. Özelleştirme, tekelciliğin oluştuğu bizim gibi küçük ölçekli ülkelerde çok daha vahim sonuçlar doğurmaktadır” dedi.

Kaptan, konuyla ilgili olarak bugün yayınladığı yazılı açıklamada,  özelleştirme yasasının, ülkede nelere mal olacağını belirtip, “peşkeş çekilecek yerlerin” ve “yaşanacak sorunları” defalarca dile getirmelerine rağmen dikkate alınmadıklarını savundu.

Dünyaya açılan tek havalimanı Ercan Havalimanı’nın işletmesinin, çok tartışmalı ve soru işaretleriyle dolu olarak bir sözleşme ile Eylül 2012’de 25 yıllığına başka havalimanı açılmamak kaydıyla 1 Ocak 2013’te devredildiğini ileri süren Kaptan, şöyle devam etti:

“Bu sözleşmeye güre üç ay birlikte sivil havacılık kurallarına göre çalışılacaktı. Maalesef antlaşma yapılan şirketin hiçbir hazırlık yapmadığı devir işlemi yapılan 1 Ocak 2013’de görülmüştür. Toplamda üç beş kişi oraya alınmıştır. Hali hazırda tüm işler devlet personeli tarafından yapılmakta, maaşları devlet tarafından ödenirken yapılan hizmetin karşılığı olarak ücretler yeni ücret eklenerek ve tarifeler artırılarak şirket tarafından alınmaktadır”

Ahmet Kaptan, açıklamasında şu sorulara da yer verdi:

“Gümrüksüz satış yapılan yerde kapatılan 10 şirketin yaklaşık 65 personeli ne oldu? Tekelleşen gümrüksüz alandaki her mala dört Euro fiyat artışına neden oldu? Sayıştay, devletin maaşını ödediği personelin verdiği hizmetin parasını özel bir şirketin almasına ne kadar daha seyirci kalınacaktır? İşletme ve teknik hizmetlerin alınması ne zaman gerçekleşecek ve alınan personele uluslar arası kuralların öğretilmesi için anlaşmada geçen süre yeterli olacak mı? Her an durdurulmayı bekleyen özel şirket çalışanlarının ve taksicilerin durumu ne olacak?”

Editör: TE Bilisim