Haber: Emine SİVRİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Farkındalık Grubu, Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenleri adaylarına yönelik, “Özel Eğitime gereksinim duyan bireylerin kaynaştırma programına dahil edilmesi” konulu seminer düzenledi.

UKÜ’de yer alan ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Avcıoğlu’nun verdiği seminerde hedef kitle olarak ilk etapda Sınıf Öğretmeni ve Okul Öncesi Öğretmen adayları belirlendi. Öğretmen adaylarına farklı gelişen bireylerin eğitimi konusunda kaynaştırma programı hakkında bilgi vermek, varsa olumsuz tutumlarını olumlu yönde değiştirmek için gerçekleşen seminerin bir başka hedef kitlesi ise farklı gelişen bireylere karşı önyargı oluşturan ailelerin tutumları oldu.

Bu seminerde ayrıca özel gereksinimli öğrencilerin kaynaştırılması uygulamalarının aksayan yönlerinin belirlenmesinde ve başarının değerlendirmesinde Sınıf ve Okul Öncesi Öğretmen adaylarının görüşlerinin derinlemesine araştırılması amaçlanarak çeşitli sorular soruldu, görüş alış verişinde bulunuldu.

KAYNAŞTIRMAYA KARŞI TUTUMUN BELİRLENMESİ ANKETİ...
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Farkındalık Grubu seminerin yanı sıra bir de ‘kaynaştırmaya karşı tutumun belirlenmesi’ yönünde anket gerçekleştirdi.
30 kişi üzerinde gerçekleşen ankette Sınıf Öğretmen ve Okul Öncesi Öğretmen adaylarına; “Kaynaştırmaya karşı tumumunuz nasıldır, Sınıfınızda Kaynaştırma Öğrencisi ister misiniz, Okul Müdürü ve Velilerin kaynaştırmaya karşı tavır geliştirdiği durumlarda tavrınız ne olur?” şeklinde sorular yönlendirildi.
Değerlendirme sonuçlarında ise öğretmen adaylarının bir çoğu kaynaştırma derslerine olumlu bakmakla beraber, küçük bir kısmı ise bilgi eksikliğinden ötürü kaynaştırmanın normal düzeyde olan öğrencileri etkileyeceğinden şüphe duyduğunu dile getirdi.


Editör: TE Bilisim