Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Mutlu Atasayan Girne’ye bağlı Ozanköy’e inşa edilecek ortaokul binasının inşaat ihalesini kazanan şirketin yetkilileri ile protokol imzaladı.

İmza töreninde konuşan Bakan Atasayan, Girne’deki Oğuz Veli Ortaokulu’nun öğrenci sayısının arttığını ifade ederek, yeni bir okul inşa ettirmenin gündeme geldiğini söyledi. Atasayan, yapılacak okulun bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Okulun, 1’inci etap betonarme karkas inşaat ihalesini Sedaş İnşaat Şirketi Limited’in kazandığını ifade eden Bakan Atasayan, söz konusu ihale bedelinin 1 milyon 441 TL olduğunu açıkladı.

İhale süresinin 120 gün olduğunu belirten Mutlu Atasayan, inşaatın 1 Şubat’ta başlayıp 31 Mayıs’ta sonlanacağını söyledi.

İki kat olarak inşa edilecek ortaokulun toplamda 3 bin 662 metrekare olacağını kaydeden Bakan Atasayan, inşaatın 2’inci etabının tamamlanması için de özveri ile çalışacaklarını söyledi.

Mutlu Atasayan, ilgili şirkete çalışmalarında başarılar diledi.

MESLEKİ OKULLARI BİR KAMPÜSTE TOPLANACAK

Bakan Atasayan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013 yılında gerçekleştireceği yatırımlar için çalışmalarını sürdürdüğünü de söyledi.

Mutlu Atsayan, bakanlığın birçok projesi olduğundan söz ederek, “En büyük projemiz Lefkoşa’daki mesleki teknik okullarını bir kampüste toplamaktır” dedi.

Çalışmaların son aşamaya yaklaştığını vurgulayan Atasayan, söz konusu kampüsün zemin etütlerinin tamamlanmak üzere olduğu bilgisini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Mutlu Atasyan, kampüsün ne şekilde olacağı ve araziye nasıl yerleştireleceği konusunda bir proje yarışması düzenleneceğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim