Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nin (KITOB) “KKTC Turizm Potansiyelini Geliştirmeye Devam Ediyoruz Projesi” kapsamında düzenlediği cankurtaran eğitimleri başladı.

KITOB’dan yapılan açıklamaya göre proje, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse ediliyor ve TC Çukurova Kalkınma Ajansı teknik desteğiyle KKTC Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen, 2014 yılı Turizm Potansiyelinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında destekleniyor.

Gümüş cankurtaran eğitimi sertifika programının üye otellerin çalışanlarına ücretsiz verildiği belirtilen açıklamada, ülkede sınırlı sayıda olan sertifikalı cankurtaran sayısının artırılması için eğitimlerin geliştirilerek devam ettirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Açıklamada, cankurtaran eğitiminde, plaj ve havuzlarda insan güvenliğinin sağlanması ve otellerde istihdamın arttırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

İLKYARDIM EĞİTİMİ DE VERİLECEK

KREDO Muhasebe ve Danışmanlık’ın organizasyonu Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun yetkilisi olan SAS Cankurtaran Eğitim Merkezi ve Güçver Su Sporları işbirliği ile düzenlenen kursların 5 gün süreceği ve “Gümüş Cankurtaran Eğitimi” sertifika programı içinde ayrıca ilkyardım eğitimi de verileceği belirtildi.

Cankurtaran kursunu başarı ile bitiren kursiyerlere, Uluslararası Cankurtaran Federasyonu (ILS) ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun (TSSF) yönetmeliklerinde yer alan sertifikalar verileceği kaydedildi. 
Editör: TE Bilisim