Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen Cuma Seminerleri dizisine devam ediliyor.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gelenekselleşen Cuma Semineri'nin bu haftaki konusu "Orta Ölçekli Şehirler"
Akdeniz Orta Ölçekli Kentleri (Mediterranean Medium Scale Cities) üzerinde araştırma ağına katılan Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Akdeniz ve Ortadoğu Mimarisi araştırmalarının önemli ayağı olmayı sürdürüyor.

Araştırma ağının oluşumuyla ilgili toplantılara katılmak ve GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin gelenekselleşen Cuma Seminerinde bu alanda sunum yapmak üzere, Perşembe ve Cuma 2 ve 3 Temmuz tarihlerinde Lübnan Amerikan Üniversitesi Mimarlık ve İç Mimarlık Bölümleri Başkanı Prof. Dr. Jose Manuel Madrigal, Girne Amerikan Üniversitesi’ne geliyor.
Prof. Madrigal, perşembe günkü akreditasyon ve araştırma konulu toplantılarının ardından Cuma günü Akdeniz Orta Ölçekli Kentler konulu bir seminer verecek. Seminer 3 Temmuz Cuma günü, saat 15:00te Millennium Senato Kongre Merkezinde
gerçekleşecek.

GAÜ önemli bir araştırma merkezi
GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatları Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Hossein Sadri’nin seminer ve ziyaretle ilgili yaptığı açıklamaya göre, 2014 yılında "Akdeniz ve Ortadoğu Çağdaş Mimarlık ve Şehircilik" konferansına ev sahipliği yaparak ve "Akdeniz ve Ortadoğyu Mimarlık ve Şehircilik Okulları"nın kurucu üyeliğine seçilen Girne Amerikan Üniversitesi'nin bölgede kabul edilen önemli bir eğitim ve araştırma merkezi olması ve Akdeniz ve Ortadoğu mimarlığı ve mimarlık eğitimine katkılarının devam etmesi anlamı taşıyor.

Sadri, Mayıs ayında Lübnan Amerikan Üniversitesi davetiyle yaptığı Lübnan ziyaretinin ardından Prof. Madrigal'ın seminer ve ziyaretinin özellikle araştırma alanında çeşitli işbirliklerinin gelişiminde önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.
Doç. Dr. Sadri, önümüzdeki akademik yılda daha fazla araştırma ve yayına yönelerek eğitim alanında elde ettikleri başarıları araştırma alanında da sürdüreceklerini ifade ederek yeni araştırma merkezleri ve araştırma işbirlikleriyle GAÜ'nün Kıbrıs başta olmak üzere bölgenin mimarisinin araştırılıp incelendiği önemli bir merkez haline geleceğini vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim