Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) bugün Gazimağusa Salamis Bay Hotel’de gerçekleştirdiği 2’nci Olağanüstü Kurultayı ile siyasi faaliyetlerini sonlandırarak, Merkez Yönetim Kurulu’nun, sonrasında da Parti Meclisi’nin aldığı tavsiye kararları doğrultusunda Ulusal Birlik Partisi ile birleşme sürecini tamamladı.

ÖRP’den verilen bilgiye göre, ÖRP Kurultay delegelerinin katıldığı ve zaman zaman duygusal anların yaşandığı tek gündemli Olağanüstü Kurultay ile Özgürlük ve Reform Partisi Kurultay kararı ile kendi kendi feshetti.

Kurultaya, Divanı’nın oluşumu ve konuşmaların ardından oylama ile devam edildi. Akşam saat 17,00’ye kadar süren oy kullanma işlemi sonrasında, başlayan tasnif ve sayın işlemi sonunda, Özgürlük ve Reform Partisi’nin büyük bir çoğunluk oyu ile kapatılması ve Ulusal Birlik Partisi ile birleşmesi tavsiye kararı, Kurultayca resmi bir karara dönüştü.

RAMAZAN ÖZÇELİK

Kurultayda ilk sözü Parti Genel Başkan Vekili Ramazan Özçelik alarak, Özgürlük ve Reform Partisi’nin Kıbrıs Türk siyasi tarihinde kalıcı bir yere sahip olduğunu ve uzun yıllar partinin başarılarının konuşulacağını söyledi.

TURGAY AVCI

Özçelik’in, ÖRP Kurucu Genel Başkanı, UBP Gazi Mağusa Milletvekili Doç Dr. Turgay Avcı’yı kürsüye davet ederken göz yaşlarının tutamaması, salondaki delegeler arasında duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Turgay Avcı ise konuşmasında, güçlerin birleşmesinin KKTC siyasi yapısı nedeniyle şart olduğunu, bu nedenle ülke için bu yola gittiklerini ifade etti.  Bunun yeni bir başlangıç olduğunu ve mücadelenin bitmediğini belirten Avcı, şart olan siyasi toparlanmayı mutlaka gerçekleştireceklerini ifade etti. 

30 Aralık 2012 tarihinde UBP ile karşılıklı yapılan anlaşma gereği Milletvekilleri Turgay Avcı ile Mustafa Gökmen süreç tamamlanana kadar siyasi hayatlarını Ulusal Birlik Partisi’nde devam ettirme kararı alınmıştı.
2006 yılında kurulan ve 2009 Genel Seçimleri’nde iki milletvekili ile Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen Özgürlük ve Reform Partisi, Ferdi Sabit Soyer  koalisyon hükümetlerinde Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri, Çevre ve Doğal Kaynaklar ile Ekonomi ve Turizm Bakanlıklarını uhdesinde bulundurmuştu.  

Editör: TE Bilisim