Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığından verilen bilgiye göre, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu bir heyetle gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde, Türkiye Orman Genel Müdürlüğü ile, mesire alanının takvimlendirilmesi hususunda mutabakata varıldığı, ağaçlandırma sahalarının hazırlanması için etüt yapılması ve kadastro çalışmasının tamamlanmasının programlandığı ve Geçitköy Barajına düşünülen mesire alanı ile ilgili projelerin görüşüldüğü kaydedildi.

Orman yangın izleme sisteminin, kamera sayısının artırılması ve sistemin yenilenmesiyle geliştirilmesi üzerinde de anlaşma sağlandığı ifade edildi.

EVREN

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, heyetin temaslarının özellikle, bölgenin ve ülkenin çehresini değiştirecek mesire alanına yönelik çalışmalara ivedilik kazandırdığını belirtti.

Bakan Evren, çok yakın zamanda mesire alanı bölgesinde düzenleme çalışmalarının başlayacağını da söyledi.

Orman alanlarının çoğalması ve korunması adına yapılan çalışmalarla ilgili olarak ise Evren, yaz aylarında muhtemel orman yangınlarının önlenebilmesi amacıyla gerekli önlemlerin şimdiden alınmaya başlandığını, yangın izleme sistemlerinin revize edilmesinin bunun en önemli parçalarından biri olduğunu belirtti.
Editör: TE Bilisim