Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı ile İskele Belediyesi, Orman ve Kültür Parkı oluşturmak üzere protokol imzaladı. Göreve geldiği ilk günden bu yana hiç yapılmayanı yaparak adından sıkça söz ettiren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, bir ilke daha imza attı. Sadıkoğlu’nun Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı ile yapmış olduğu görüşmeler sonuç verdi. Bakanlık, İskele Belediyesi ve Orman Dairesi’nin işbirliğinde, İskele’ye Orman ve Kültür Parkı yapılmasına karar verildi.

Orman ve Kültür Parkı için imzalar atıldı, ilk etap 760 adet fidan, İskele ’ye ulaştı
2015 Haziran ayında yine Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığınca İskele Belediyesi’nin kullanımına verilen ve 6 Mart’ta açılışı yapılacak olan Piknik Alanı’nın ardından İskele; bu kez de Ada’da bir ilk olma özelliğine sahip Orman ve Kültür Parkı’na kavuşacak. İskele Piknik Alanı’nın hemen yanındaki 31 dönümlük alan içerisine yapılacak olan parktan 7’den 70’e, yerli ve yabancı tüm turistler faydalanacak. Orman dairesi destekleriyle İskele Belediyesi tarafından yapımına en kısa süre içerisinde başlanacak olan Orman ve Kültür Parkı için imzalar da atıldı. Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’nda düzenlenen imza töreninde protokole; Bakan Kutlu Evren, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu imza koydu. Orman ve Kültür Parkı’na yerleştirilmesi için 760 adet fidan ise hiç vakit kaybedilmeden Orman Dairesi’nin talimatı ile İskele’ ye gönderildi.

Evren: “İskele ve tüm halkımıza hayırlı olsun”
İskele’de yapılacak Orman ve Kültür Parkı imza töreninde konuşma yapan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, projenin yürürlüğe girmesinde büyük katkısı olan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu tebrik etti. Böylesi anlamlı bir projeye imza atmaktan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Evren; Orman ve Kültür Parkı’nın özelde İskele, genelde ise tüm KKTC Halkına hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Evren: “Girişimlerinden ötürü Sadıkoğlu’nu kutlarım”
Konuşmasının devamında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu girişimlerinden ötürü tebrik eden Bakan Evren şunlara yer verdi: “Yerel yönetimlerde sosyal, kültürel ve ekonomik yatırım alanlarında göstermiş olduğu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Genç siyasilerin yetişmesi, ülkemize faydalı olması bizim için çok önemli bir ilke. Bakanlığımızın bütün daireleri sizlere hizmet için var. Sizlerin bütün yatırım ve çalışmalarınızda sizlerle beraber olduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi.


Sadıkoğlu: “İskelemize bir değer daha katmanın gururunu yaşıyoruz”
İşbirliği protokolünde bir konuşma da İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptı. Orman ve Kültür Parkı işbirliği protokolünden ötürü kendilerine destek veren Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na teşekkür eden Hasan Sadıkoğlu, konuşmasının devamında şunlara yer verdi: “6 Mart’ta açılışını yapacağımız İskele Belediyesi Piknik Alanı’ndan sonra yine Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın katkıları ile en kısa zamanda yapımına başlanacak Orman ve Kültür Parkı ile İskelemize bir değer daha katacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Sayın Bakan Kutlu Evren’in çevre ve doğaya olan tutkusu, 2016-2017 eğitim öğretim yılında müfredata dahil edilen Çevre Dersi ile de kanıtlanmış oldu. İnşallah Orman ve Kültür Parkımız da bu Çevre Dersinin bir devamı olur. Derste teorik bilgi alan çocuklarımıza uygulamalı bir ders imkânı sunmaya da bizler vesile olmuş oluruz. Bizler İskele Belediyesi olarak böylesi anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olursak büyük gurur duyarız” dedi.

Çevre Dersine de katkı koyacak
İskele’ ye kurulacak Orman ve Kültür Parkı; 2016-2017 eğitim öğretim yılında müfredata dahil edilerek ana sınıftan liseye kadar tüm sınıflarda okutulacak olan Çevre Dersine de katkı sağlayacak. Öğrencilerin derste alacakları teorik bilgilerin yanı sıra Orman ve Kültür Parkı’nda da uygulamalı bilgi alması hedefleniyor.

‘Orman ve Kültür Parkı’ isminin hakkını verecek
Ada genelinde düzenlenen tur ve gezilere de dahil edilecek olan Orman ve Kültür Parkı İskele Belediyesi tarafından yapılacak. KKTC’ye özgü bitkilerden, ağaçlara, doğamızdaki özel taşlardan yaban hayatımızdaki evcil hayvanlara kadar birçok şeyin olması planlanan Park, ücretsiz olacak.




 
Editör: TE Bilisim