GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÇIKAN DOĞA KOLEJİ'NİN ÖĞRENCİLERE VERDİĞİ ÖĞLEN YEMEĞİ YETERLİ DEĞİL HABERİNE DOĞA KOLEJİ'NDEN YANIT GELDİ.

DOĞU AKDENİZ DOĞA KOLEJİ İDARİ İŞLER MÜDÜRÜ ORHAN SÜSLÜ AÇIKLAMA YAPTI.

‘’DOĞA’NIN RAKİBİ YİNE DOĞA’DIR’’
Geçtiğimiz günlerde, iki internet haber sitesinde yer alan Doğu Akdeniz Doğa Koleji'nin öğrencilere yeterli yemek vermemesi haberi tamamen servisin aksamasından dolayı yaşanan talihsiz bir olaydır.
Doğu Akdeniz Doğa Koleji İdari İşler Müdürü Orhan Süslü'yle konu ile ilgili röportaj gerçekleştirildi.

Doğa Koleji’nin Kıbrıs’taki eğitim sektörüne katkısını nasıl tanımlarsınız?
Bu yıl Doğa Koleji için yatırım yılı olacak. Bu sebepten dolayı okulumuza hizmet sektörü adına çok büyük bir yatırım yapmayı hedefliyoruz. İçinde bulunduğumuz bu ay içerisinde yatırımlarımıza başladık. Kıbrıs’ta bir ilki gerçekleştiriyoruz. Oxford Street konsepti denilen olayı getirdik. Okulu İngiliz sokağı havasına büründürdük. Yabancı uyruklu vatandaş öğrencilerimiz var. Bu konsept bizim konseptimize çok uygun olduğu için büyük ilgi gördü ve beğeni topladı. Çok büyük projelerimiz var. Okulun dış görünüşünde yenilikler yapmayı planlıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız var.

Yemek konusunda gündem yaratacak haberler basına sızdı. Yani okulda yemek konusunda sıkıntı var mı?
Okulu devir aldığımız zaman çok eksikliklerimiz vardı. Dış görünüşü kötüydü. Eğitimin liderine yakışır bir konsepte bürünmek için çalışmalar başlattık. Bu bağlamda yemek için de bir takım çalışmalarımız var. Önümüzdeki yıl Kıbrıs’ta olmayan bir ilki gerçekleştireceğiz. Yemeklerimiz ile ilgili projelerimiz var. Velilerimiz evlerinden internet üzerinden çocuklarına hangi ortamda nasıl yemek yapıldığını izleyebilecekler. Ayrıca öğrencilerimizin velileri diledikleri zaman haber vermeksizin okulumuza yemek saati gelebilir ve çocukların ne yediklerini görebilir. Bu konuda şeffafız. Kendimize güveniyoruz.

Haber büyük tepki yarattı bu konuda düşünceniz nedir?
Yaşanan olay tamamen ufak bir gecikme sonucu yaşanan talihsiz bir olaydır. Yani o gün yaşanan olayı kısa sürede telafi ettik. Yemekler doyurucu olduğu gibi öğrencilerimiz ikinci tabağı da alabilirler. Ailelerimizi de davet ediyoruz. Çocuklarının öğlen yemeklerini yediği anda gelip görebilirler. Bunu hiçbir özel okul yapmıyor.
Amacımız çocuklarımızın dengeli beslenmesidir. 1000 kişiye pişen yemekte hali ile zamanla ufak tefek aksaklıklar yaşanabilir. Çocuklarımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Yemekler sağlıklı mı?
1000’nin üzeride öğrenciye eğitim veriyoruz. Haliyle 1000’in üzerinde öğrencimize de yemek çıkıyor. Yemeklerimiz 2 tane diyetisyenimizin kontrolünde hazırlanıyor.
Çocuklarımız fast food yiyeceklere yöneliyor. Ailelerin bu konuda daha dikkatli olmaları özellikle gelişim çağındaki çocukların beslenmesine dikkat etmeleri çok önemlidir. Biz okul idaresi olarak bu konuda hassas davranıyoruz.
Eğitimde bir sinerji yakaladık. Çocuklar geçmişe göre sosyal yönden daha aktif görevler üstleniyor. Hedefimiz daha da büyüyüp, gelişmektir. Amacımız sağlıklı ve yararlı bireyler yetiştirmektir. Şunu da özellikle vurgulamak isterim ki Liderin tek rakibi yine kendisidir yani Doğa’nın rakibi yine Doğa’dır

Editör: TE Bilisim