Organik Tarım Projesi doğrultusunda, eğitimlerini tamamlayarak üretime geçen organik tarım üreticilerine, ürünlerinin organik olduğunu belgeleyen organik tarım sertifikaları verildi.

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’nda Avrupa Birliği uyum çalışmaları kapsamında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirilen Organik Tarım Projesi doğrultusunda, Organik tarımsal üretime geçiş sürecini tamamlayan veya geçiş sürecinde olan üreticilere, bir sertifikasyon kuruluşu olan ICEA firması tarafından hazırlanan sertifikalar Tarım Dairesi Müdürü Emine Solyalı tarafından üreticilere takdim edildi.

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı’nda gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Solyalı, tüm dünyada giderek artan organik tarıma yönelim çerçevesinde, ülkede de doğaya ve çevreye dost, insan sağlığına zarar vermeyen bu üretim şeklini geliştirmek amacında olduklarını belirtti.

Bu çerçevede, gerek mevcut üreticilerin bilgilendirilmesi ve desteklenmesi, gerekse yeni üreticilerin bu alanda üretime başlamaları için teşvik çalışmaları yaptıklarını belirten Solyalı, ülkemizde organik tarım üretiminin istenilen noktaya gelmesi umudunu dile getirdi.

Solyalı, yalnızca üreticilerin değil, tüketicilerin de organik ürünlere yönelik farkındalığının artırılmasının önemine dikkat çektiği konuşmasında, Tarım Bakanlığı ve Tarım Dairesi olarak bu yönde de çalışmalar yapacaklarını vurguladı. 
Editör: TE Bilisim