Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yazılı açıklamasında, daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir'e karşılıklı seferler düzenlendiğini, Antalya seferlerinin de 11 Temmuz'da başladığını belirtti.

Antalya'nın ardından sefer düzenlenen il sayısının dörde çıktığını ifade eden Yılmaz, Antalya kalkış saatinin 07.30, Ordu-Giresun kalkış saatinin 9.30 olduğunu, Anadolu Jet tarafından düzenlenen seferlerin pazartesi, perşembe ve cumartesi günleri yapıldığını anımsattı.

Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan Pegasus'la Kıbrıs'a direkt seferlerin de 3 Ağustos'ta başlayacağının ifade ederek, "Çarşamba, cuma ve pazar günleri Ordu-Giresun Havalimanından Kıbrıs ile karşılıklı uçuş seferleri gerçekleştirilecek. Kıbrıs-Ordu, Giresun kalkış saati 10.40, Ordu, Giresun-Kıbrıs kalkış ise 12.45 olarak belirlendi. Cuma ve pazar günleri ise Ordu-Giresun kalkış 10.05, Kıbrıs kalkış saati ise 12.05 olarak ayarlandı." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, 19 Temmuz'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan kalkan ilk Arap turist uçağının Ordu-Giresun Havalimanı'na ineceğini de belirterek, şunları kaydetti:

"Ordu-Giresun Havalimanı açıldığı günden bu yana Ordu büyük ivme yakaladı. 19 Temmuz'da, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan kalkan ilk Arap turist uçağı Ordu Giresun Havalimanına inecek. Bakanlar Kurulu Kararı ile Ordu-Giresun Havalimanı hudut kapısı olması da tescillendi. Artık uluslararası uçuşlar için de bir engel kalmadı. Riyad'dan gelen turist uçağı, hac kafilesi dışında Ordu-Giresun Havalimanı'na yurtdışından gelen ilk yolcu uçağı olacak."
Editör: TE Bilisim