2004 yılı mağdurlarından Filiz Şemmedi, haksız istihdamlara isyan etti…

Gazimağusa’da büyük haksızlığa uğradığını iddia eden Filiz Şemmedi Kıbrıs Time’a açıklamalarda bulunarak kurultay öncesi yapılan istihdamların haksız istihdam olduğunu ve ihtiyaca göre yapılmadığını vurguladı.

Şemmedi’nin Kıbrıs Time’a yaptığı açıklama şöyle:
“Telefon Dairesi’nde 2003 yılında 03 daimi işçi kadrosundan işe alındık, 2004 Genel seçimlerden sonra işten durdurulduk. Hükümet değiştiği için doğal olarak bizi işten attılar daha sonra UBP atılanları namus sözü verilerek işten atılanlara sahip çıkacağını söyledi. Hükümete gelmelerini bekledik. Özel sektörde çalıştık. Yine iş azlığından mağdur olduk. Son seçimlerden önce sözler verildi 2004 mağdurları alınacak diye ve bize o dönem Meral Hanım, Resmiye Hanım ile Derviş Bey sözler verdi. 1660 kişi içerisinde Şehit çocuklarına öncelik tanındı. Torpilli olanlar ve askerin aldıkları gibi kişiler işlerinde kaldı. Benim de kardeşim de askerde şehit oldu. Sürekli mağduriyetimizi bildirdim. Hemen hemen her gün gidip geldim. Bize verilen sözler havada kaldı. Babam rahmetli oldu. Annem hasta ve ben anneme bakacağıma annem bana bakıyor. Bu kadın 83 yaşında aniden bir şey olsa ben ortada kalırım. Maddi gelirim olmadığı için nasıl geçinirim bilemem. Kimseden de şu saatten sonra maddi destek bekleyemem. Ben çalışmak istiyorum.

Bu mağdur olanlardan çok azı dışarıda kaldı. Bu kişilere bir devlet sahip çıkamıyorsa kim sahip çıkacak?
Geçtiğimiz günlerde bakan Saner’i aradım ve benim mağduriyetimi çok iyi biliyordu. Kontenjanından beni almasını istedim. Alımların bittiğini ve kontenjanını doldurduğunu söyledi. Sağlığımdan oldum. Her gün yaşadığım işsizlik stresinden dolayı sağlık sorunlarım doğdu. 57 yaşlarında insanlar işe giriyor ben bunu dile getirerek sorunumu aktardım. Bize ümit verdiler ve halen bunu gerçekleştiremiyorlar. İhtiyaca göre almıyorlar. Torpile bakıyorlar.

Biz işlemeye hazırız işten korkmuyoruz ama özel sektörde de olanaklar kısıtlı. Eski iş yerim battı. Biz her gün bir işe girip çıkmak istemiyoruz. Mademki zamanında mağdur olduk. Sayın Eroğlu sözler verdi. Ama maalesef bize verdiği sözleri kimse yerine getirmiyor. Mademki 57 yaşındaki kadını alabiliyorlar mağdurları da alabilirler. Ben hakkımı istiyorum. Herkes birilerinin üzerine atıp tutuyor. Eskiden korkardım bu konuları konuşmaya ama artık konuşmaya karar verdim. Kimse kimsenin hakkını yemekle bir yere gelemez.

İhtiyacı olmayan kişiler işe giriyor. Kimse bu insanların işe ihtiyacı var mı yok mu sormuyor. Bazı evlerde birden fazla devlet memuru var. Hiç bu araştırılmıyor. Madem ki istihdam yapılacak bunu hakkı ile yapsınlar. Sadece seçim öncesi yanımızdalar. Seçim sonrası kimse siyasileri görmüyor. Ama seçim öncesi kapı kapı gezip, destek istiyorlar. Madem ki vatandaşı düşünüyorlar ben soruyor nasıl düşünüyorlar? Bu çark dönecek yine seçim için kapımıza gelecekler. Bizden yine oy isteyecekler peki o zaman kimi karşılarında bulacaklar? Kim onları destekleyecekler? Hiç düşünmüyorlar mı biz madem bu kişilere söz verdik ne yüzle onların karşısında oy isteyeceğiz diye…”

Editör: TE Bilisim