Demokrat Parti X. Kurultayı öncesi örgüt kongreleri tüm hızıyla devam ediyor.

 

Bu çerçevede DP Lefkoşa İlçe Başkanlığı da ilk mahalle kongresini geçtiğimiz akşam Taşkınköy’de, dün akşam da Surlaiçinde gerçekleştirdi.

 

Surlaiçi bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği kongreye DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak, Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Erenay, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş ve parti yetkilileri katıldı.

 

Erenay:

Divan Başkanlığını yapan Lefkoşa İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ozan Erenay buradaki konuşmasında DP’nin X. Kurultayı öncesi gerçekleşen kongrelerin ülkeye, partiye ve ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

 

Aktoprak: “Önceliğimiz Anavatan Türkiye ile bozulan ilişkilerin  düzeltilmesi”

DP Genel Sekreteri Mehmet Erol Aktoprak ise konuşmasında, partinin çalışmaları hakkında bölge halkına bilgi verdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hükümet konusunda ise uzun bir aradan sonra devlete inanan ve bu konuda ortak paydası bulunan iki partinin şuanda iktidarda olduğunu belirten Aktoprak, yeni dönemden umutlu olduğunu söyledi.

 

UBP-DP Hükümetinin, Anavatan Türkiye ile bozulan ilişkilerin  düzeltilmesi için samimi çalışmalar yürüteceğine inanç belirten DP Genel Sekreteri Aktoprak; “parti genel başkanımız Serdar Denktaş’ın da dile getirdiği gibi Türkiye ile ilişkilerin bozulması toplum mühendisliği projesiydi. Bunu terse çevirmek önceliğimizdir. Zirâ Anadolu halkı bizim varoluş mücadelemizde en önemli gücümüzdü” dedi.

 

Konuşmaların ardından Surlariçi Örgüt Başkanlığına Mehmet Karakeçi, Surlariçi Kadın Örgütü Başkanı Emine Çolak, Surlariçi Gençlik Örgütü Başkanı İremsu Karakeçi oy birliği ile seçildi. Kongrede sandık başkanları, delegeler ve yönetim kurulu üyeleri belirlendi. 

Editör: TE Bilisim