Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının istediği bir anlaşmaya varmak için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti ve yarınlarda da çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Kıbrıs Türk tarafının masada olduğunu, Kıbrıs’ta yaşayabileceğine inandıkları bir anlaşmanın arayışlarının sürdüğünü de kaydeden Eroğlu, Rumların müzakere masasına çok aşırı istekler ortaya koymuş olsa da bunun müzakere olduğunu, kimsenin her istediğini müzakere masasında tek yanlı olarak alamayacağını, Rumların bunu bilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC Çukurovalılar Dayanışma ve Kültür Derneği’nden bir heyeti kabul etti.

Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Turgut Kara, müzakerelerle ilgili gelişmeler hakkında bilgi almak ve kendi düşüncelerini aktarmak için Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu ziyaret ettiklerini söyledi.

EROĞLU: “DERNEK ÇATISI ALTINDA TOPLANMANIZ GÜZEL”

Cumhurbaşkanı Eroğlu da konuşmasında dernek çatısı altında toparlanmanın güzel bir şey olduğunu söyledi ve değişik yerlerden gelen insanların bir dernek çatısı altında bulunması ve sorunlarını ortaya koyup makamlara iletmesinin güzel bir olay olduğunu kaydetti.

Heyetin Kıbrıs sorunuyla ilgilenmesinin ve bu konuda bilgi istemesinin kendisini memnun ettiğini belirten Eroğlu, bu konudaki görüşlerini ve mevcut durumu kendileriyle paylaşacağını söyledi.

Rum tarafının müzakere masasında olmadığını belirten Eroğlu, bugün Rum Lider Anastasiadis’in Rum parti başkanlarıyla görüşeceğini; bu toplantının sonucunun ne olacağını bilmediğini ifade etti.

“ÖN KOŞUL KABUL ETMEYİZ”

Eroğlu, şöyle konuştu:

“Biz Kıbrıs Türk halkının bu günleri aratmayacak daha güzel günleri görmesi için müzakerelere başladık ve devam ediyoruz. Sonuç ne olur şu an kesin bir yorum yapmak mümkün değil çünkü müzakere masasında muhatabımız yok ama her halükarda günün sorunda müzakere masasına dönerler diye bir beklentimiz var. Sudan sebeplerle müzakere masasından kaçtılar ve bazı ön koşullarla müzakere masasına gelecekleri şeklinde beyanatlar vermektedirler. Ön koşullarla zaten müzakere olmaz, ön koşul kabul etmediğimizi vatandaşlarımızla paylaşmak isterim.”
Editör: TE Bilisim