Yönetmenliğini Vasvi Çiftcioğlu ve Doğuş Özokutan Çiftçioğlu’nun birlikte üstlendiği “Olağan Denemeler” adlı kısa film, ABD’nin Houston şehrinde gerçekleştirilen “Worldfest Houston Bağımsız Film Festivali”nde yarıştığı “kara komedi” kategorisindeki en büyük ödülü kazandı.

Dünyanın en eski bağımsız film festivali olan ve bu yıl 48’inci kez düzenlenen Worldfest Houston’ın kısa film kategorisine başvuran 1400 film arasından gösterilmeye layık görülen 111 kısa film arasına giren Olağan Denemeler, dün akşam gerçekleştirilen ödül töreninde de “Platinyum Remi Ödülü” kazandı.

Hiçbir kurumdan maddi destek ve sponsorluk alınmadan çekilen Olağan Denemeler, dünya prömiyeri sayılan ilk gösterimini ise 17 Nisan Cuma akşamı Houston’daki AMC 30 Sineması’nda yaptı.

10 Nisan’da başlayan festivale katılmak için Houston’da bulunun filmin yönetmenleri ve başrol oyuncusu Hatice Tezcan, Olağan Denemeler’in hangi ödüle layık görüldüğünü dün akşam Double Tree Hilton Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde öğrendi. Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 400 yönetmen, yapımcı ve oyuncunun katıldığı ödül töreninde Olağan Denemeler’in ödülünü filmin senaristi ve eş yönetmeni Doğuş Özokutan Çiftçioğlu aldı.

HUNTER TODD: “SPEİLBERG’E İLK ÖDÜLÜNÜ BEN VERDİM”

Ödül töreninde bir konuşma yapan festivalin kurucusu Hunter Todd, Worldfest Houston’un dünyanın en eski bağımsız film festivali olduğunu hatırlattı ve dünyaca ünlü pek çok yönetmene ilk ödülünü kendi elleriyle taktim ettiğini anlattı. Dünyanın en uzun süreli festival başkanlığı yapma unvanına sahip olan Hunter Todd, Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch ve Brian De Palma’nın kariyerlerindeki ilk ödülleri Worldfest Houston’dan aldıklarını söyledi.

Hunter Todd, bu yıl da dünyanın dört bir yanından gelecek vaad eden çok sayıda sinemacıyı ağırladıklarını belirterek, “Eminim aramızda geleceğin Spielberg’leri olmaya aday pek çok yönetmen var” şeklinde konuştu.

Todd, bu yıl festivale 1400 kısa film 550’de uzun metrajlı film başvurduğunu bunların arasından sadece 111 kısa ve 51 uzun metrajlı filmi göstermeye layık bulduklarını ifade etti. 
Editör: TE Bilisim