Bakanlıktan verilen bilgiye göre, bakanlıkta yer alan görüşmede, Taçoy, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Gökhan Öğüt ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları Sinan Kızıldağ ve Selçuk Karaçay, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’la bir araya geldi.

TAÇOY: “KKTC’Yİ SİZLERLE BİRLİKTE BİLİŞİM ADASI YAPMAYI HEDEFLİYORUZ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy görüşmede yaptığı konuşmada, Telsim’in sosyal sorumluluk projeleriyle topluma güven veren bir şirket olduğunu ifade ederek, “bilişim ülkesi” olmasını hedefledikleri KKTC’de iletişimin çok önemli bir unsur olduğunu vurguladı.

Taçoy, izolasyonları ve ambargoları iletişim sayesinde kaldıracaklarını belirterek, “KKTC’de çağ atlama peşindeyiz. KKTC’yi sizlerle birlikte bilişim adası yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Bakan Taçoy, 3G teknolojisinde olduğu gibi 4G teknolojisiyle ilgili sistem kurulumunun şirket tarafından ülkede ilk defa yapılması ve toplumun buradan sağlayacağı faydanın da kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.

ÖĞÜT: “4 G İÇİN SON HAZIRLIKLARI YAPIYORUZ”

Açıklamada, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt’ün de bir konuşma yaptığı belirtildi. Öğüt, son beş yıldır iletişim teknolojileri ile dijitalleşmede önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyerek, Kuzey Kıbrıs’ta da bu yatırımlara yeni projelerle devam edeceklerini belirtti.

4G teknoloji ve fiber alt yapı çalışmalarını hızla sürdürdüklerini dile getiren Öğüt, “KKTC’de mobil internet kullanımını artıracak, daha güçlü bir internet deneyimi sağlayacak 4G teknoloji ile ilgili son hazırlıkları yapıyoruz” dedi.

Öğüt, Vodafone Türkiye’nin Kıbrıs’a yatırımlarını artırarak sürdüreceğini de vurguladı.
Editör: TE Bilisim