Adamızın kuzeyinde kurdurulan ayrılıkçı devlet, hibe, teşvik ve ihalelerle sermaye kodamanlarını beslemekte, halktan toplanan maktu ücretleri bile kamusal yararlar için değil özel sektörü süspansiye etmek için kullanmakta ve zamlarla, gasplarla Kıbrıslı Türkleri fakirleştirmeye devam etmektedir.

 

Kamusal alanların geliştirilmesi konusunda cebinde akrep taşıyan CTP-UBP Hükümeti’nin konu yandaşlarına teşvik, hibe, ihale olunca devlet kasasını sonuna kadar açması kaynakların nasıl heba edildiğini göstermektedir. ‘Kaynak yok, mali disiplin lazım’ masalları ile mağduru oynayan hükümetin icraatları yapılan usulsüzlüklerin deşifre olması ile pazara çıkmıştır. Bizlerin gözünde hükümet bir reform hükümeti değil, teşvik ve hibe hükümetidir ve bu hükümet halka değil sermayeye hizmet için vardır.

 

Çalışanların emeklerinin karşılığını ‘ödedim’ diye reklam yapan reform hükümeti, Ekim ayından beri öğrenci burslarını ve geçici öğretmenlerin Ocak ayı maaşlarını ödemeyerek “mali şövenizmin” dibine vurmuştur. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan bazı siyasetçiler ise mali nutuklar çerçevesinde adamızın etrafındaki doğal zenginlikleri değerlendirirken, üç aydır yurtdışında bursa alamayan öğrencilerin tenceresinde ne kaynadığından bir haberdir.

 

Bir ay meclise gelmeyip de maaşını alamayan bir vekil örneği var mı? Yoktur.

Bir ay maaşını alamayan bir müşavir örneği var mı? Yoktur.

Ama aynı meclis insanların bir ay çalıştırılıp maaşının ödenmemesine ses çıkarmamaktadır.

Öğrencilerin burslarının 3 aydır yatmadığından bir haberdir.

 

Daha fazla demagoji istemiyoruz. Bir an önce öğretmenlerin maaşlarının ödenmesini ve öğrencilerin burslarının yatırılmasını talep ediyoruz.

 

Saygılarımızla.

 

Burak Maviş

KTÖS Eğitim Sekreteri

Editör: TE Bilisim