Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampusu, 11’inci ODTÜ Günü”nü kutladı.

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Kurumsal İletişim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kutlama, Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Etkinliğe, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Yönetim Kurulu Başkan ve Kampus Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Turgut Tümer, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun, geçen sürede fiziki olarak gelişip, büyüyerek; eğitim, öğretim ve toplumsal hizmet alanlarında önemli başarılara imza attığını kaydetti.

“Sayıları bin 100’ü aşan mezunumuz, iş yaşamında ve lisansüstü eğitimde sergiledikleri başarılarla, Kuzey Kıbrıs Kampusu’nda ODTÜ kalitesinde eğitim verildiğini somut bir şekilde göstermeye devam ediyor. Uluslararası öğrenci oranımız her yıl artıyor ve geçen Şubat dönemindeki kabul edilenlerle yüzde 20 hedefine yaklaşmış bulunuyoruz” diyen Tümer, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu projesinin temel amacının; ODTÜ’nün eğitim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında yarım asrı aşan deneyim ve birikimini KKTC’ye taşımak olduğunu ifade etti.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ise, bu sene ODTÜ’nün 60. akademik yılı ve Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun ise 11. akademik yılını tamamladığını belirtti.

Faaliyetlerini anlatan Acar, “üniversitemizin kuruluşunu kutluyor. Geriye dönüp geçtiğimiz 60 yıla baktığımızda, kutlamak için pek çok nedenimiz olduğunu görüyorum. Öncelikle sayıları bugün 125 bine varan mezunlarımızın ülkemizin gelişmesinde oynadığı öncü rol ve dünyanın her bölgesindeki başarıları ile gurur duyuyoruz. Bu yıl içinde, ODTÜ Ankara, Kıbrıs ve Erdemli Kampuslarından yaklaşık 2 bin 700 lisans, bin 900 yüksek lisans ve 400’e yakın doktora mezunu vermeyi bekliyoruz” dedi.

Acar, ODTÜ’nün 60 yıllık başarılı serüveni içinde, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun çok özel bir yere sahip olduğunu da belirtti.
Editör: TE Bilisim