Derya, Zorlu Töre ile yaşadığı tartışmanın doğru olmadığını, öfkeyle söylenen sözlerinden dolayı da pişmanlık duyduğunu belirtti.

“Benim Zorlu Töre’ye söylediğim o kelime yanlıştı. Zorlu bey benim düşmanım değil. O öfkeyle o lafı etmemem lazımdı. Pişmanım. Fikirlerimiz örtüşmese de benim kendisiyle muhabbetim de vardır. Kendisini severim de. Bu ülkenin halk iradesiyle seçilmiş bir milletvekilidir. Halk iradesine saygım sonsuzdur” ifadelerini kullanan Derya ne olursa olsun bir an önce provoke ve popülist söylemlerden uzaklaşıp icraatların tartışıldığı bir siyasi ortama geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

Töre’nin geçtiğimiz yıllarda söylediği “Doğuş Derya Türk askerine tecavüzcü dedi” sözleri yüzünden hala bugün hedef gösterildiğini belirten Derya, “Ben bugüne kadar öyle bir demeç vermedim. Ne Türk askerine ne Türkiye’ye tecavüzcü ya da işgalci dediğime dair bir demecimi bile gösteremezler.

Sırf provoke etmek amacıyla bel altı vuruyorlar ama bu benim hayatımı, can güvenliğimi tehlikeye atıyor. Yarın toy bir genç bu laflardan etkilenip de gelip benim canıma kast ederse o zaman ne olacak? Meclis kürsüsünden ağzımıza ne gelirse söyleyemeyiz. Fikirlerimizi konuşarak, tartışarak medeni bir şekilde ortaya koymalıyız” şeklinde açıkladı.

Editör: TE Bilisim