"En erken seçim Nisan 2018’dir. Meclis’in gündeminde bir yasal değişiklik önerisi var. Şimdi o konuşulacak. İnanın ben o yasanın içeriğine bakmış değilim. Ben burada yokken Bakanlar Kurulu’ndan geçti, dönüp bakmadım bile. Arkadaşlara sordum incelediniz mi, inceledik tamamdır dediler, dolayısıyla ben daha görmedim içeriğini.

Seçim yasasında bir değişiklik olacak ama bu böyle köklü, öyle tek bölge sistemini ortadan kaldıracak bir değişiklik değil anladığım kadarıyla… Bir geçiş süreci gibidir.

Aslında bizim ciddi olarak tartışmamız gereken, seçim yasasının yanında, bana ilk söylenen bu kadar büyük bir pusula basılması için bilmem kaç milyon Euro’luk makine gerektiği ve üstelik bu makinenin de illa ki Devlet Basımevi’nde olması gerektiği…

Böyle bir şey için, 5 yılda bir kullanılacak bir makine için, gerçi son zamanlarda 2-3 yılda bir kullanılıyor ama bu kadar para ödemem dedim. Daha pratik yolları vardır bunun, öyle büyük bir pusula değil de kitapçık olarak bastırılır, 3 bölgeye bölünür bastırılır… Bunun için de yasal bir değişiklik gerekir…

Oy kullanma yerlerinin büyüklüğü yasada belirlenmiştir, her nedense… Onun değişmesi gerekir. Görev yapacak kişilere yönelik bir takım değişiklikler var, bir de yine oy kullanma yöntemi ile ilgili bir değişiklik var içinde ama gerçekten ayrıntıya ben de henüz bakmadım. Bir ara oturup bakmam lazım aslında.

Meclis’te konuşulacak şimdi… Bunun en erken geçebilme tarihi Ocak’tır… Ekim’de Meclis açılacak, 2-3 tane yasa var ki mutlaka geçirmemiz lazım, ya Cumhurbaşkanlığı’ndan dönmüştür, ya şu, ya bu… Kasım’da da bütçe başlar.

Bütçenin bitişi Aralık sonu, bunu ele alıp geçirmemiz, hade bilemedin Aralık sonu. Koy 60 gün de öyle Şubat… E ne kaldı Nisan’a… Teknik olarak Nisan’dan önce bir seçim olmaz.

Ha şunu oturup konuşmamız lazım. Haziran’da yerel seçim var, yerelle mi birlikte yapalım, önce yerel seçimi, sonra zamanında genel seçimi mi yapalım, önce genel sonra yerel mi yapalım, bunları hakikaten zamanıdır artık. Bir oturup kararlaştırmamız lazım..."

Detaylar Yeni Düzen'de...http://www.yeniduzen.com/teknik-olarak-nisandan-once-secim-olmaz-92731h.htm

Editör: TE Bilisim