Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum Meclisi’nin 1950 Enosis Plebisitin okullarda anılmasıyla ilgili tüzük değişikliğini onaylama kararının hem zaman, hem de hedef açısından yanlış olduğunu söyledi.

Rum Meclisi’ne bir yasa tasarısı sunan DİSİ ise, ELAM’ın önerdiği plebisit anmasının yeniden düzenlenmesini istedi.

Rum basınına göre Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ta plebisitin anılması yönündeki kararı ‘yanlıştı’ sözleri ile yorumladı.

Anastasiadis , Rum Meclis kararının hem zaman, hem de hedef açısından yanlış olduğunu söyledi.

Anastasiades’in açıklamalarına geniş yer veren Rum Basını Anastasiadis’in, “Rum Meclisi’nin kararıyla ilgili tatmin edici bir açıklama isteyen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya istediği açıklamayı yaptığını” öne sürdü.

Rum basını,Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in bu açıklamasıyla Perşembe günkü liderler görüşmesi için topun artık Cumhurbaşkanı Akıncı’da olduğunu” da savundu.

Habere göre AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu ise, DİSİ’nin, Rum Meclis Genel Kurulu’na sunduğu ve okullardaki yıldönümü kutlamalarının belirlenmesi yetkisini meclisten alıp Eğitim Bakanı’na ve dolayısıyla hükümete devredilmesini öngören yasa önerisini ciddiyetle inceleyip, görüşünü açıklayacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim