18 yerli üründen numune alınarak yapılan tahlillerde 5, 43 ithal üründe yapılan denetimlerde 6 üründe limit üstü kalıntıya rastlandığı da bildirildi.

Tarım Dairesi, 4 – 10 Kasım dönemlerinde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

YERLİ ÜRÜNLERDEN NANEDE, MAYDANOZDA, PAZIDA, KEREVİZDE VE PANCARDA KALINTI

Verilen bilgiye göre, maydanoz, salatalık, domates, pazı, ıspanak, marul, kereviz, pancar, nane, turp, brokoli olmak üzere 18 üründen alınan numunelerin 13’ü temiz çıktı. 5 üründe limit üstü pestisit kalıntısına rastlandı.

Alsancak’tan Mustafa Muti’ye ait maydanoz, Mağusa’dan Hüseyin Turaç’a ait pazı, Akdoğan’dan Cabbar Çelik’e ait kereviz ve Çayönü’nden Eylem Açıkyıldız’a ait pancarda limit üstü pestisit kalıntısına rastlandı. Ürünlerin hasadına izin verilmedi ve söz konusu ürünler beklemeye alındı.

MAYDANOZ VE GOLYANDRODAKİ KALINTI BİR HAFTADA LİMİTİN ALTINA DÜŞTÜ, NANELERDEYSE İKİNCİ KEZ KALINTI TESPİT EDİLDİ

Öte yandan önceki hafta yapılan denetimlerde limit üstü kalıntıya rastlanan Mağusa’dan Hüseyin Turaç’a ait maydanozların ve Çayönü’nden Hakan Şeker’e ait golyandroların kalıntısının limit altına indiği ve bu ürünlerin hasadına izin verildiği bildirildi.

Bu sırada, Alsancak’tan Mustafa Muti’ye ait nanelerin ikinci denetimde de limit üstü kalıntıya rastlandı. Ürün, imha edildi.

43 İTHAL ÜRÜNÜN 37’Sİ TEMİZ

Aynı tarihler arasında Buğday, loloroso, çery domates, elma, yeşil acı biber, üzüm, hayvan yemi, armut, ayva, endivyen, kivi, susam olmak üzere 43 ithal üründen de numune alındı.

Bu ürünlerden 37’si temiz çıktı. 6 tanesinde ise limit üstü kalıntıya rastlandı.

YEŞİL ACI BİBERDE VE ELMADA DA KALINTI

Limit üstü kalıntı rastlanan ürünler, Onbaşı Ltd’e ait iki loloroso ve bir endivyen, Deftera Gıda ve Nurgül Akın’a ait elma ve SVS Ltd’e ait yeşil acı biber olarak açıklandı. Ürünler imha edildi.

Editör: TE Bilisim