Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Mehmet Ersöz, Denetmen Eray Meder, Çanakkale Ortaokulu Müdürü Emin Özkalp, Gazimağusa Gelir ve Vergi Dairesi Müdürü Filiz Basriler ve tiyatro sanatçısı Alper Susuzlu gibi davetlilerin yanı sıra, DAÜ’lü bazı öğretim üyeleri, okul öğretmenleri ve ailelerin katıldığı gece okul müdürü İlknur Şemi’nin açış konuşması ile başladı. Müdür Şemi konuşmasında eğitimin yanı sıra kültür ve sanata da büyük önem verdiklerini belirterek, okulda çeşitli alanlarda çok sayıda yetenekli öğrenci olduğunu belirterek, öğretmenlerin ve öğrencilerin yıl boyunca büyük bir özveri ile çalışarak sanat gecesini hazırladıklarını söyledi. Müdür Şemi gecenin hazırlanmasında katkı ve emeği olan tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Daha sonra, müzik öğretmeni Kürşat Öztürk yönetimindeki okul orkestrası sahne alarak günümüzün sevilen şarkılarından oluşan on parçalık performans sergiledi. İzleyicilerin zaman zaman alkışlarla eşlik ettiği orkestranın performansı büyük beğeni topladı.
Orkestranın performansı sonrasında verilen arada geceye katılan konuklara Kıbrıs geleneklerine uygun çörek, hellim ve macun ikram edildi.
İkramın ardından edebiyat öğretmenleri Ayşe Ersöz ve Ayşe İnce yönetimindeki NKL Tiyatro Kolu Tayfun Türkili’nin 2 perdelik, ‘Dokuz Canlı’ isimli komedi oyununu sahneye koydu. Eşinden boşanmak isteyen bir adamın yaşadıklarının konu edildiği oyun büyük beğeni ile izlendi. Oyunun sonunda oyunda rol alan öğrenciler ve öğretmenler sahneye çağrılarak ayakta alkışlandılar.
Sanat Gecesi okul müdürü İlknur Şemi’nin öğretmenlere buket sunmasıyla sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim