Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Refahı, istihdamı, milli geliri artırmak bizim şaşmaz hedeflerimizdir” diyerek ülke içinde yatırım iklimi oluşturmak istediklerini söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın yeni oluşan yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Deniz işbirliğine açık ve hertürlü konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını beyan etmeye geldiklerini belirtti.

Deniz, refahı yukarıya çekmek için ekonomimizi büyütmek yatırımların önünü açmak ve dolayısıyla istihdamı gerçekleştirmek için yapacak çok şeylerimiz vardır umarım bunları elbirliğyle beklentilere cevap verebileceğiz.”dedi

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami de Avrupa Birliği ile ilişkilerde hayati rol üstlenen ticaret odasına hertürlü desteği vereceklerini belirtti.

Yeni kurulan hükümetin çok önemli hedefleri olduğunu vurgulayan Nami, “ekonomiyi çalışmalarımızın odağına yerleştirdik. Refahı, istihdamı, milli geliri artırmak bizim şaşmaz hedeflerimizdir” dedi.

Bunun için neler yapılabileceği konusunda çalışmalar yaptıklarını aktaran Nami, “sizlerle birlikte çalışmalarımızı olgunlaştırmak istityoruz. Katılımcılığa çok önem veriyoruz” dedi

Nami, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyayla ticari ilişkileri olduğu noktadan çok daha iyi yerlere gitirmek gerektiğini söyledi.

Nami Güney Kıbrıs’la da ticari ilişkileri geliştirmek bu çerçevede yeşilhat tüzüğünün çerçevesini geliştirmek istediklerini ifade etti.

Bakan Nami, doğalgaz konusunda yaşanan gerginliğin iki tarafın ekonomisi ve turizmine olumsuz etki yapacağını da vurguladı.

Editör: TE Bilisim