Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Rum tarafının çözüm arayışındaki katı tutumunun giderilmesini ve süreçte olumlu tavır alınmasını sağlamanın en etkili yolunun Kıbrıslı Türklerin üzerindeki izolasyonların süratle kaldırılması olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı Nami, Katar’daki temasları çerçevesinde ‘Kıbrıs Sorunu ve Müzakere Süreci’ konulu bir panele katıldı.

Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Enformasyon Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Nami, ünlü düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü’nün Katar’daki şubesinde düzenlenen panelde yaptığı konuşmada Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyonların anlamsız ve haksız olduğunu vurguladı.

“DOĞU AKDENİZ’DEKİ SORUNLAR İÇERİSİNDE ÇÖZÜMÜ EN KOLAY OLAN KIBRIS SORUNUDUR”

Kıbrıs sorunun çözümünün Türkiye, Kıbrıs, Doğu Akdeniz ülkeleri ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ve gelişmesine katkı koyacağını vurgulayan Bakan Özdil Nami, “Doğu Akdeniz’deki sorunlar içerisinde çözümü en kolay olan Kıbrıs sorunudur” dedi.

Nami, bölgede bulunan hidrokarbon kaynaklarının çıkarılmasıyla ilgili meselenin iyi yönetilememesi durumunda Kıbrıs'taki ortamın daha kötüye sürüklenebileceği uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, konunun iyi yönetilmesinin Kıbrıs'ta çözüm sürecine olumlu katkı yapabileceğinin açık olduğunu ifade etti.

Nami ayrıca, Rum Lider Nikos Anastasiadis’in görüşme masasına koşulsuz dönerek, bu konuyu masada ele alması gerektiğini kaydetti.

NAMİ TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR

Dışişleri Bakanı Nami, Katar'ın başkenti Doha'da, Katar Ticaret ve Ekonomi Bakanı ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ile üst düzey görüşmelerde bulunarak temaslarına bugün de devam etti.

Temasları çerçevesinde Georgetown Üniversitesi Doha Kampusu’nda Dışilişkiler Fakültesi Dekanı Dr. Gerd Nonneman ile bir araya gelen Bakan Nami bugün ayrıca, Genel Müdürü Dr. Khalid Bin İbrahim Al Sulaiti'nin davetlisi olarak Katar Vakfına bağlı, Katar’ın uluslararası kültür etkinliklerinin düzenlendiği Katara Kültür Köyü’nü ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Al Sulaiti, Nami’yi ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, etkinlik hakkında bilgi verdi.

Nami ise Katara Kültür Köyü ve etkinlikleri hakkında olumlu duyumlar aldıklarını, kültür köyüyle işbirliği yapmayı arzuladıklarını söyledi.

Bunun üzerine Sulaiti, işbirliğine açık olduklarını ve böylesi bir işbirliğinden mutluluk duyacaklarını ifade etti. 
Editör: TE Bilisim