Remzi SAMAR/DİYALOG GAZETESİ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Genel Sekreter Kutlay Erk arasında BRT Müdürü konusunda çıkan anlaşmazlık, son günlerde gündemin ilk sıralarına oturdu.
Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Mete Tümerkan’ın görevden alınması konusunda ayrılığa düşen ve kamuoyuna farklı açıklamalarda bulunan ikili arasında yaşanan açıklamalara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

Diyalog’a konuşan Genel Sekreteri Kutlay Erk, “Başbakan BRT müdürünün görevden alınmasıyla ilgili yazıyı hazırladı ama hükümetin değişmesi arifesinde bunu yapmasının yararı olmayacağını düşündük” dedi
CTP MYK’sında daha önce BRT Müdürünün görevden alınması konusunun gündeme geldiğini fakat bir karar alınmadığını ifade eden Erk, “Başbakan, BRT müdürünün görevden alınma yazısını yazdığında bu konu MYK’da görüşülmüş ya da konuşulmuş bir konu değildi. Ben onu söyledim.

Başbakan kurultaydan sonra görevden kendisinin ayrılacağını söylediği için bize göre doğru olan yeni gelecek olanın ve yeni kabinenin kendi çalışma arkadaşlarını belirleyebilmesidir. Dolayısıyla kısa süreli olarak bunu yapmamakta yarar var diye düşündük biz. O dur tavrımız. Dolayısıyla bunlar bekleyebilecek konulardır diye düşünüyoruz. Kalırsa yeni kabine oluştuğu zaman yeni kabine üyeleri beraber çalışacakları en yakın arkadaşlarını kendileri belirlerlerse daha iyi düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.

BRT’nin geleceği ne olacak?

Erk, BRT Yasasının yapılması gerektiğini ve kurumda yeniden bir yapılanmaya gidilmesinin şart olduğunu belirterek, “O yasa doğrultusunda BRT’nin yeniden yapılandırılmasında fayda vardır. Sürdürülebilir bir BRT için öncelikle yasal alt yapısı oluşturulması gerekir. Ondan sonra da kadrolarının oluşması ve her halükarda BRT’nin özerk olması gerekir. Şu anda yasasının yapılmasında ivedilik vardır. Müdürünü alırsınız değiştirirsiniz yeni bir müdür koyarsanız ne yaparsanız yapın yasası tamam değildir. BRT ile ilgili en acil görev yasasıdır” dedi.  
Editör: TE Bilisim