Türkiye’nin Navtex ilan ederek Kıbrıs açıklarında araştırma yapmasının ve askeri savaş gemileri ile Kıbrıs Rum tarafına göz dağı vermeye çalışmasının büyük bir hata olduğunu, bu hatanın müzakerelerin çökmesine ve ilişkilerin gerilmesine neden olduğunu iddia eden İzcan, gerginlik ve askeri güç gösterisi politikasının başarısız olduğunu, Kıbrıslı Türklerin doğal gaz ve tüm Kıbrıs’ın yönetiminde ortak ve söz sahibi olabilmesinin yolunun kaspsamlı çözüm ve federal bir Kıbrıs’ın oluşması olduğunu savundu.

“ANASTASİADİS ZAMANA OYNAMAYA SON VERMELİ”

Rum lider Nikos Anastasiadis’in müzakere masasına geri dönmesi için Navtex’in uzatılmaması ve araştırma gemilerinin geri çekilmesinin yeterli olmayacağı yönündeki açıklamalarının kabul edilemez olduğunu kaydeden İzzet İzcan, “Sayın Anastasiadis maksimalist politikalar öne sürerek zamana oynamaktan vazgeçmeli ve bir an önce müzakere masasına dönmelidir. Unutulmamalıdır ki çözümsüz geçen zaman tüm Kıbrıslıların aleyhine gelişmektedir” dedi.

“KAYBEDECEK ZAMAN KALMADI”

Kıbrıs sorununun erken ve kapsamlı bir çözüm ile sona erdirilmesinin tüm ilgili tarafların çıkarına olduğunu vurgulayan İzcan, daha fazla kaybedecek zaman kalmadığını, kapsamlı çözüme bir an önce ulaşılmasının şart olduğunun altını çizdi.
Editör: TE Bilisim