Siyasetin önemli isimlerinden Mustafa Akıncı, Nisan 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylık niyetini açıkladı. Bağımsız olarak seçimlere katılacağını anlatan Akıncı, TDP’nin desteğini aldığını belirtti.

TDP DESTEK VERDİ


Mustafa Akıncı, yarışa ‘’Bağımsız aday’’ olarak katılacağını ifade etti ve gelecek siyasi planları içerisinde kesinlikle ‘’ parti başkanlığı ve milletvekili adaylığı ‘’ olmadığı belirtti. Akıncı TDP’nin de kendisine, ‘’bağımsız aday ol, biz destekleyelim’’ dediğini aktardı.

HALK İSTEDİ

‘’Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum’’ diye bir iddiayı ortaya atmadığını anlatan Akıncı, gelişen olaylar sonunda, halkın kendisine böyle bir yakıştırmada bulunduğunun altını çizdi. Akıncı, ‘’Şu anda artan bir beklenti, teşvik ve talep var. Bunu görüyor ve hissediyorum’’dedi

BAĞIMSIZ ADAYLIK

Adaylığının sadece TDP değil, sivil toplum örgütlerince de desteklendğini işaret eden Akıncı : Bu adaylık söz konusu olacaksa bağımsız daha öncede söyledim. TDP başka çevreler de benim bağımsız çıkmamı, kendilerinin de desteklemesini önermektedirler.

ARA VERDİM

Akıncı, siyasete ara verdiği dönemde, ‘’Siyaset salt milletvekilliğinden ibaret değil’’dediğini hatırlattı, siyasete hiçbir zaman nokta koymadığını belirtti. Akıncı: Ben o dönemde siyasetin salt milletvekilliğinden ibaret olmadığını söyledim.Siyasetten ayrılıyorum demedim, başka bir şekline geçiyorum dedim.

HAVADİS 
Editör: TE Bilisim