Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kıbrıs, Türkiye Cumhuriyeti tarafından 13 milyon TL kaynak sağlanacağı ilan edilen “Kısmi Hibe Destek Yardım Projeleri” konusunda seminer düzenliyor.

Son başvuru tarihinin 9 Eylül olduğu projelerle ilgili seminer, çarşamba günü saat 11.00’de Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda yer alacak.

MÜSİAD Kıbrıs’tan yapılan açıklamaya göre, saat 11.00’de başlayacak seminerde, HMD Proje Danışmanlık ve Dünya Yatırım&Danışmanlık yetkilileri, proje sunmak isteyen yatırımcılara neler yapmaları gerektiği konusunda eğitim verecek.

Açıklamada, 2013-15 Sürdürülebilir Ekonomiye Geçiş Programı çerçevesinde TC tarafından sağlanan kaynakla KKTC’de Kısmi Hibe Destek Yardım Projeleri ilan edildiği belirtilerek, 2015 yılı için Tarım ve Kırsal Kalkınma ve Mali Destek Programı için 4 milyon TL, Turizm Potansiyeli Geliştirilmesi Mali Destek Programı için 4 milyon TL ve Rekabet Gücünün Artırılması Mali Destek Programı için de 5 milyon TL olmak üzere toplam 13 milyon TL’lik bütçe aktarıldığı bildirildi.

Proje sunacak kâr amacı güden kuruluşlara proje bedellerinin yüzde 50’si, kâr amacı gütmeyenlere ise yüzde 75 oranında hibe verilecek. 
Editör: TE Bilisim