Girne Amerikan Üniveristesi (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı Amerikan Kolej Yıl Sonu Gösterisini, GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum’de gerçekleştirdi.

GAÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal’ın eşi Ressam Sevim Erdal, Yöneticiler Kurulu Başkan Vekili Cemile Esenyel, Okullar Grubu Başkanı Yard. Doç. Dr. Ferdiye Ersoy, GAÜ ailesi, öğrenciler ve ailelerin katılımıyla gerçekleşen yıl sonu gösterisi büyük beğeni topladı.

Yıl Sonu Gösterisi, Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından Girne Amerikan Üniversitesi Okullar Grubu Koordinatörü ve Okul Müdürü Berna Yılmazoğlu Özdoğa açılış konuşmasını başladı. Özdoğa konuşmasında, “Sizlerin de bildiği gibi okulların öğrencilerin yaşamında farklı görevleri vardır. Bir yandan onları akademik bilgilerle donatırken en az onun kadar hatta bazen daha da önemli olarak onların yaşam becerilerininin yanısıra estetik, kültürel ve belki de hiç farkında olmadıkları becerilerini ortaya çıkarmada önemli rol üstlenir. Bizler Amerikan Koleji olarak öğrencilerimizin mümkün mertebe okulumuzda kendilerine sunulan sportif, kültürel, sanatsal ve akademik aktivitelerin en azından 1 tanesiyle uğraşması için çaba gösteriyoruz çünkü inanıyoruz ki okul yıllarında kazanılan alışkanlıklar ileri ki yaşlarda da devam etmektedir.’’dedi. Yıl Sonu Gösterisinde, Okul Korosu sırayla “GAÜ Marşını” , “Al Yemeni, Mor Yemeni” ve “Fly Me To The Moon” isimli şarkılarını söyledi. Okul orkestrası “Dynamics” şarkıları ile geceye renk kattı. Ünü, ada sınırlarını aşan ve Amerikan Koleji öğrencisi Türkan Kürşad ise, okul arkadaşları ve aileler için şarkılarını söyledi. İngilizce öğretmenleri tarafından, Altıncı sınıf öğrencileri “Slow Food” , Yedinci sınıf öğrencileri “The Right Thing to Do” isimli İngilizce piyesi oynadı. Drama dersi öğrencileri, hazırladığı “Believe In Yourself” isimli İngilizce oyunu sundu. Sekizinci sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu “The Robbery” isimli İngilizce piyesi oynadı.

GAÜ Sahne Sanatları öğrencileri ise hazırlamış olduğu “Adams Family” adlı dansı ile ailelerden alkış aldı. Bir grup altıncı sınıf öğrencisi hazırladığı dans gösterisini ilgiyle izlendi. Yedinci ve dokuzuncu sınıf öğrencilerinin öğretmenleriyle birlikte özveriyle çalışarak hazırlamış oldukları “Karagöz ve Hacivat” ve dokuzuncu ve onuncu sınıf öğrencilerinin Türkçe Öğretmenleriyle birlikte hazırlamış olduğu “Cennet Anaların Ayağı Altındadır” isimli Türkçe piyesleri oynadılar. Yedinci sınıf öğrencisi Gülfem Kande, kendi bestlediği şarkıyı piyano eşliğinde söyledi.Onuncu sınıf öğrencilerinden Açelya Beyzade lirik dans gösterisi yaptı. 

Editör: TE Bilisim