Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı bu sabah Lefkoşa bölgesi muhtarlarıyla Lefkoşa’daki Simit Dünyası’nda düzenlediği kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi.
Lefkoşa ve muhtarların sorunlarının da seslendirildiği toplantıda kısa bir konuşma yapan Akıncı, ‘halkın temel temsilcileri’ diye hitap ettiği muhtarlara, şöyle konuştu:
“Halkımız önümüzdeki seçimin bir partiler seçimi olmadığının; KıbrısTürk toplumunun liderini seçeceğininbilincinde.

Bu seçim de sizlerin seçimi gibi parti rozetine bakmaz. Cumhurbaşkanlığı makamı bağımsızlık tarafsızlık ister. Önemli olan halkıyla ilgilenmek, sorunlarını çözmektir.

Belediye başkanlığı geçmişim nedeniyle muhtarların sorunlarını yakından biliyorum.
Cumhurbaşkanı seçildiğim takdirde elbette birincil görevimKıbrıs sorunu olacak. Ancak toplumun sorunlarıyla ilgilenmek de en önemli görevlerimden olacaktır. Yerel yönetimler, yani muhtarlıklar ve belediyelerle ilgilenmek benim için son derece önemli, çünkü onların sorunları çözüldükçe halkın dertleri de merkezi hükümetin yükü de azalır.

İşte bu nedenle en az Kıbrıs sorunu kadar yerel konularla da ilgili bir cumhurbaşkanı olacak, sizleri sadece seçim zamanlarında hatırlamayacağım.

Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken de her zaman halkın içerisinde olmaya özen gösterdim, çünkü halkın sorunlarının masa başında çözülemeyeceğini biliyorum. Cumhurbaşkanı hayatın her zerresiyle ilgilenmek zorundadır. Bunun için de hükümetlerle işbirliği, diyalog ve uyum içinde çalışmak isterim.”
Konuşmasında seçim yasaklarına çok az bir zaman kala gençlere kırsal kesim arsalarının dağıtılmaya başlandığına ve istihdamlar yapıldığına da konuşmasında dikkat çeken Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Muhtarların fatura sorunlarını bunca zaman halletmeyip seçim zamanı hatırladıkları gibi gençlere arsa dağıtmayı da seçim zamanında hatırlıyorlar. Bu ayıptır. 22 Şubatta seçim yasakları başlıyor. Bu yasa siyasilerin onca zaman durup da son gün oy toplamak için harekete geçmeleri için yapılmadı. Gençlerin arsası normal zamanda verilmeli. Muhtarların fatura işleri zamanında çözülmeli. İstihdama ihtiyaç varsa, seçim yasaklarına girerken değil, ihtiyaç olduğu zaman yapılmalı.

İnsanlarımız sadece seçim zamanları hatırlanıyor. Oysa yurttaşlarımız haklı olarak hayat devam ederken sürekli olarak hatırlanmak ister.”
 
Editör: TE Bilisim