UBP Basın Bürosu aracılığıyla yayımlanan mesajda “Ömrünü, Kıbrıs Türk halkının ve mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğu Türk milletinin yüce menfaatleri yolunda hizmete feda eden, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ölümünün 3. yılında sevgi, saygı ve özlemle anarken, mücadelelerini, fikirlerini yaşatma yeminimizi bir kez daha yineliyoruz” denildi.

Mesajda, Rauf Raif Denktaş’ın, sadece Kıbrıs Türk halkının değil, Türk ulusunun yetiştirdiği çok önemli bir önderi, kişiliği, cesareti ve çok yönlü üstün nitelikleriyle de Türk ve Müslüman dünyasının unutulmaz lideri olduğu vurgulandı.

Mesajda, Denktaş’ın; kurduğu KKTC devletinin dünyada resmen tanınmasa da şahsına münhasır siyasi kişiliğinin dünya devletlerinde takdirle kabul gördüğü ve tanındığı kaydedildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“O’nun ve dava arkadaşlarının ömürlerini harcayarak kazandırdığı ve Kıbrıs Türk halkının egemenliğinin tescili olan KKTC, Kıbrıs Türk halkına bıraktığı en büyük mirastır. Bu mirasa sonuna kadar sahip çıkmak ve Kıbrıs Türk halkına hizmet etmek UBP olarak vazgeçilmez misyonumuzdur.

Kıbrıs davasının kahramanı, Kıbrıs Türk halkının büyük devlet adamı, ulusal mücadele lideri Rauf Raif Denktaş’ı ölümünün 3. yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”
Editör: TE Bilisim