Gazimağusa Larnaka Bulvarı (Babutsa Çemberi) ile Cyprus Garden Çemberi arasında 4 kategoride gerçekleşen yarışa 35 motorcu katıldı.

Yarışmada dereceye giren yarışmacılara kupalarını İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Motosiklet Kurumu (KITMOK) Başkanı İbrahim Önderoğlu, KITMOK Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Berkay ve İskele Avcılık Atıcılık Kulübü Başkanı Salih Aydemir takdim etti.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, yarış sırasında ambulans, itfaiye ve İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı polislerin de güvenlik amacıyla hazır bulundu.

KITMOK Başkanı İbrahim Önderoğlu tören sonrası yaptığı konuşmada İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sundu ve plaket verdi.

SADIKOĞLU: “MOTOSİKLET YARIŞLARI TRAFİKTE DEĞİL PİSTLERDE OLMALI”

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da konuşmasında, ülkenin kanayan yarası haline gelen ancak alınan tüm önlemlere rağmen önüne geçilemeyen trafik kazalarına dikkat çekti.

Kazaların önüne geçmek için, motosiklet tutkunlarının yarışlarını trafikte değil, kendileri için özel olarak ayarlanan pistlerde yapması gerektiğini ifade eden Sadıkoğlu, KITMOK’un “motosiklet sporunu caddelerden ve sokaklardan alıp pistlere ve parkurlara taşıma” görüşünü desteklediklerini belirtti.

Sadıkoğlu, halkı bilinçlendiren bu tür organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini söyleyerek, böylesine güzel bir organizasyon düzenledikleri için KITMOK yönetimini tebrik etti.

DERECEYE GİRENLER

İskele Belediyesi – KITMOK Moto Drag Yarışı’nda dereceye girenler şöyle:

600-750 cc kategorisinde birinciliği Berat Halilsoy, ikinciliği Uğur Zorlu ve üçüncülüğü Lavinya Lazar; 1000 cc üstü kategoride birinciliği Mehmet Tortuk, ikinciliği Ahmet Bağrıaçık ve üçüncülüğü Arda Samur; 1000 cc üstü modifiye 1. Kategorisinde birinciliği Mustafa Dersev, ikinciliği Hasan Solakay ve üçüncülüğü Muzaffer Zabitler; 1000 cc üstü modifiye 2. Kategorisinde birinciliği Mustafa Dersev, ikinciliği Hasan Solakay ve üçüncülüğü Tümer Güzel elde etti.
Editör: TE Bilisim