Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve kardeş üniversite Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ)’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği, Telsim ana sponsorluğundaki “Barış ve Sağlık ” temalı 2015 Bahar Şenlikleri Türkiye’nin ünlü gruplarından “Model” konseriyle başladı.
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs GAÜ Lympic Şenlik alanında gerçekleşen Model konseri GAÜ öğrencileri ve halkın yoğun ilgilisiyle karşılaştı. Konserde sevilen parçalarını canlı performanslarıyla yorumlayan Model, konser alanındakileri doyasıya eğlendirdi.
Model Grubu Konser öncesi GAÜ Sahne Sanatları Yüksek Okulu fuaye alanında basınla biraraya geldi. Söyleşi havasında gerçekleşen buluşmaya Gaü adına Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Sual Davut katıldı. Davut yaptığı konuşmada,
“30’uncu yılımızda GAÜ olarak, her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz bahar şenliklerinde bu yıl temamız barış ve sağlıktır. Bu iki başlıkta günümüzde oldukca öneme sahip konular ve temmennimiz bu konu başlıklarında yaşanan sorunların biran önce çözümlenmesi. Ayrıca bizleri kırmayarak açılış konserimiz için bizlerle birlikte olan Model grubuna GAÜ Ailesi olarak teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Gazetecilerin ve katılımcıların sorularını yanıtlayan Model Grubu üyeleri, özelllikle üniversite öğrencilerinin kendilerinin dinleyici kitlesini oluşturduğunu ve sahnede onlarla birlikte sürekli iletişim içerisinde olduklarını belirttiler. Ayrıca, GAÜ’nün atmosferini beğendikleirni dile getiren grup üyleri, konser için sabırsızlandıklarını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim