Kuzey Kıbrıs Turkcell kullanıcıları arasında en fazla tercih edilen uygulama olarak Facebook öne çıktı. 2015yılı başında 142 bin Kuzey Kıbrıs Turkcell’linin tercih ettiği Facebook uygulaması, yeni senede sosyal paylaşımdaki popülerliğini daha da artırmış oldu

Ülkemizde akıllı cihaz ve mobil internetin yaygınlaşması ile birlikte, sosyal paylaşımlar da teknolojiyle bütünleşti.
Facebook sosyal paylaşım ağı, Kuzey Kıbrıs’ta, akıllı cihazlar dünyasında en fazla kullanılan uygulama olarak öne çıktı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell, ‘akıllı cihaz’larda en fazla kullanılan uygulamanın Facebook olduğunu açıklarken, bu yöndeki istatistikler hakkında da bilgi verdi.

142 bin kullanım

Geçtiğimiz 2014 yılının ilk aylarında 114 bin Kuzey Kıbrıs Turkcell kullanıcısının Facebook uygulamasına giriş yaptığı açıklanırken, 2015 yılı başında bu rakamın daha da artarak 142 bine yükseldiğine dikkat çekildi.

Her gün 70 bin ‘mobil’ kullanıcı

Kuzey Kıbrıs Turkcell uzmanları, her gün 70 binin üzerinde kullanıcının mobil internetle dünyayı izlediğini belirterek, “Bu kullanıcıların yaklaşık % 95’i en az bir kez Facebook’a giriyor” değerlendirmesini yaptı.
En fazla Android kullanıcıları tarafından kullanılan Facebook’a 82 bin Android, 40 bin iOS ve yaklaşık 20 bin de diğer işletim sistemleri ile giriliyor.

Özel paketler

Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada akıllı cihazların yaygınlaşması ve özellikle Facebook’un sürekli artan kullanımı sonrasında özel paketler geliştirdiklerini belirtildi. Açıklamada “Facebook’ta Sınır Tanıma diyerek geliştirdiğimiz özel paketimiz, müşterilerimizin bu yöndeki taleplerine en doğru yanıtı vermek için düşünülmüştür” denildi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’liler ayda 5 TL veya 80 kontöre sunulan “Sınırsız Facebook Paketi”ni internet paketine ek ya da tek başına aynı şartlarda alabiliyor.
Facebook’u kapsayan paket ile fotoğraf ve video yükleme sınırsız yapılabiliyor.
Facebook paketine, FACE yazıp 1111'e kısa mesaj göndererek, 4440533 Sesli Yanıt Sistemi’nden veya Online İşlemler' den abonelik başlatılabiliyor.
Bunun yanında Kuzey Kıbrıs Turkcell, faturalı yeni hat alan GNCTRKCLL kullanıcılarına başvurmaları durumunda da ilk 3 ay Facebook Paketi’ni ücretsiz sunuyor.

 
Editör: TE Bilisim