Fuara katılan 44 takım “görevimiz ay” temasıyla ilgili yaptıkları araştırmalarını, modellerini ve “Anlat Bana” posterlerini gözlemcilere ve ziyaretçilere sundu.

Farklı çocuk etkinliklerinin de yer aldığı fuara yoğun katılım oldu.

Öğrenen Mutlu Bireyler Merkezi Kurucu Ortağı Mert Balın “Dünyada 55 ülkede 126.000 öğrenci ile gerçekleştirilen bu önemli organizasyonun bir parçası olduğumuz, ve KKTC’de yaşayan çocuklara bu imkanı sunabildiğimiz için çok mutluyuz. Bize yardımlarını esirgemeyen Bilim Kahramanları Derneği’ne ve sponsorlarımıza destekleri için çok teşekkür ederiz. İlk sene 12 takım ile çıktığımız bu yolda, geçen sene 24 ve bu sene 44 takım ile yer aldık. Önümüzdeki sene bu sayıyı 60 takıma çıkarmayı hedeflemekteyiz.”dedi.

Fuara katılan her takımın güçlü yönleri ve verdikleri emekle takdir edildi ve bir kupa ile ödüllendirildi. Ayrıca, tüm katılımcı çocuklar birer madalya ile fuardan ayrıldı.

6-10 yaş arası minik bilim kahramanlarını bir araya getiren “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor / FIRST LEGO League Junior ” fuarları, dünyanın en büyük çocuk organizasyonları arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim