Sporun birleştirici özelliği ile sınırları ortadan kaldırmak amacıyla “ Sınırları aşan futbol” sloganıyla düzenlenen turnuvaya KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra, Almanya, İngiltere, Avusturya ve Macaristan’dan takımlar katılıyor.

Turnuvada KKTC’yi temsil eden DAÜ Futbol Takımı’nda Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da yer alıyor.

Takımlarda ayrıca,eski sprcular, sanatçılar, spor yazarları ve akademisyenler yer alıyor.

Turnuva pazar gününe kadar, DAÜ ve Dr. Fazıl Küçük stadyumlarında devam edecek.

Turnuva öncesi düzenlenen törende, DAÜ’de öğrenim gören 106 ülkeden öğrencilerin kendi ülkelerinin bayraklarıyla stadyum etrafında kortej gerçekleştirmesi renkli görüntüler oluşturdu.

ATUN

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun turnuvanın sloganına dikkat çekerek, siyaset ve ekonominin sınırları ambargolarla dar çerçeveye alınsa da, sporun sınırlarının olmadığını belirtti.

DAÜ’de 106 ülkeden öğrenci bulunduğunu söyleyen Atun, KKTC ambargolar altında olsa da DAÜ’nün bu ambargoları yıktığını söyledi.

Bakan Atun, çok arzu etmesine rağmen yoğun gündem nedeniyle törene katılamayan eski milli futbolcu olan Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün de selamlarını iletti.

OSAM

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da, 6 ülkenin takımlarına turnuvada ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Osam, turnuvanın sloganına dikkat çekerek, “Yalnız değiliz 106 ülke arkamızda duruyor” dedi.

Osam, turnuvanın ayrıca dünya barışına katkı koyacağına inanç belirtti.

ERTEN

Turnuvaya katılan takımlar adına konuşan spor yazarı Bağış Erten, güzel bir organizasyon düzenlendiğini belirterek, düzenleyenlere teşekkür etti.

Sınırları aşan futbol sloganının önemine işaret eden Erten, turnuvaya katılan takımların amacının sınırların aşılarak futbolun ortak bir dil olarak yaygınlaşması olduğunu söyledi.

KKTC’ye uygulanan ambargolara değinen Erten, “Dünyanın bir köşesinde, futbolu ve dünyayı bu kadar çok seven Kuzey Kıbrıs’ın yalıtılması ve yalnızlaştırılmasına isyan etmeliyiz. Türkiye takımı olarak biz böyle hissediyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim