Maliye Bakanı Serdar Denktaş, milletvekillerinin yarın maaş almayacaklarını ve Cuma günü hayat pahalılığı olmaksızın maaşlarını alacaklarını açıkladı.

Denktaş, oradan tasarruf edilen rakamın 1453 kişiye paylaştırılacağını ifade etti.

Denktaş, düzenlediği basın toplantısında milletvekili maaşlarına hayat pahalılığı oranın yansıtmayacaklarını açıkladı.

Denktaş'ın açıklaması şöyle:

"Hayat pahalılığı alım gücünü korumak için uygulanır. Bu nedenle de her yerde olduğu gibi bizde de oransal bir uygulama var. Daha yüksek maaş çeken daha yüksek artış aldı, alttakiler düşük artış aldı. Bu basında çok konuşuluyor. Muhalefet bunun üzerinde çok duruyor. Hükümetin içinde de bu çok tartışılıyor. En alt ve en üst barem arasındaki yelpaze bizim ülkemizdeki kadar dar değildir hiçbir yerde.

Buna rağmen hükümetin içinde de bu konunda kamuoyu baskısı nedeniyle oluşan bir durum var. Ve şöyle bir karar aldık: Yarın itibariyle milletvekilleri ve bir bakan maaşlarını almayacak, cumaya aktarılacak. %11-12 Hayat Pahalılığı milletvekili maaşına yansıtılmayacak. Milletvekillerinkini yarın maaş almaları olmayacak, cumaya hayat pahalılığı olmaksızın maaşlarını alacak. Oradan tasarruf edilen rakam 1453 kişiye paylaştırılacak. 7 yıllık çalışan memur, işçilerdir bu 1453 kişi.

%12.11'lik artış hepsine verildi, göç yasası mağdurlarına barem 11'e kadar ek 2.89 verildi, bunlara ek olarak milletvekillerine yansıtmayacağımız hayat pahalılığını diğer çalışanlara paylaştıracağız."

KIBRIS POSTASI

Editör: TE Bilisim