Serdar Denktaş katıldığı bir televizyon programında Milletvekili transferlerinin son bulması gerektiğini söyledi…
Katıldığı bir programda vatandaştan gelen bir soru üzerine Demokrat Parti’nin seçilmişlerin transferini kabul etmeyeceğini söyleyen Serdar Denktaş, bu dönemin sona ermesi gerektiğini belirtti.

UBP’de yaşanan karmaşa sonrasında kamuoyunda da sıkça gündeme gelen bazı UBP Milletvekillerinin UBP’den istifa ederek DP’ye katılacağı söylentileri vatandaşı da oldukça rahatsız etmekteydi.
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş katıldığı bir TV programında vatandaşın bu sorusuyla karşılaşınca hiç tereddüt etmeden böyle bir transferi kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Dönem sona erdikten sonra, her KKTC yurttaşı gibi halen Milletvekili olarak görev yapanlarında DP çatısı altında seçime girme tercihini yapmaları halinde DP Kurultay kararı uyarınca ön seçime katılarak adaylık hakkı kazanabileceğini vurgulayan Serdar Denktaş, transfer döneminin son rezilliği ile birlikte artık bu dönemin kapanması gerektiğini söyledi.
Halen Mecliste oy birliği ile kabul edilmiş olan Siyasi Partiler Yasası ile ilgili olarak yöneltmiş olduğumuz soruya ise verdiği cevapta Denktaş, “ bahse konu tasarı transfer nedenlerinden sadece bir tanesini ortadan kaldırmaktadır. Bizim önerimiz seçilmiş olduğu partiden istifa eden vekilin milletvekilliğinin düşerek ayni partiden sırada bekleyenin yerine geçmesi yönünde idi ancak bu kabul görmedi” dedi.

Komite çalışmalarında komite üyelerini bilgilendirdiğini ve Genel Kurul esnasında bir başka önerilerinin Meclise sunulacağını belirten Serdar Denktaş, yeni önerilerinin ise istifa eden vekilin dönem sonuna kadar oy hakkını kaybetmesine yönelik olduğunu söyledi.
Sözlerine “önemli olan transfer motivasyonunun ortadan kalkmasıdır” diyerek devam eden Denktaş,”halen onaylanmış tasarıda maddi transfer nedeniyle ortaya çıkan transfer ihtiyacı ortadan kaldırılıyor. Bu önerimizin kabul görmesi halinde ise partilerin parmak hesabına dayalı motivasyonu ortadan kalkacaktır. Bu önerimizin kabul görmesi halinde bir milletvekili ancak partisi ile gerçekten ters düşerse partisinden ayrılacaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim