Başbakan İrsen Küçük’ün katkılarıyla basılan ve gelirinin tamamı Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne (KHYD) bırakılacak Mesude Çetinalp’in şiir kitabı “Huzur”un tanıtımı bugün, KHYD’ye bağlı Umut Eğitim ve Kültür Evi’nde yapıldı.

KHYD Başkanı Raziye Kocaismail tanıtımda yaptığı konuşmada, yıllarca Devlet Hastanesi Onkoloji Bölümü’nde kanser hastalarına hizmet veren Çetinalp’ın, daha önce “Çılgın Annem” ve “Şen Dullar” adlı oyunları dernek yararına yazdığı hatırlattı.

Oyunların Kıbrıs’ta ve İngiltere’de sahnelenmesinden elde edilen gelirin, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde merkezin düzenlenmesine kullanıldığını kaydeden Kocaismail, o dönem Onkoloji Bölümü’nün düzenlenmesine destek verenlerin katkısının da büyük olduğunu söyledi.

Çalışmalarından dolayı Çetinalp’ı kutlayan Kocaismail, Mesude Çetinalp’ın “başkalarının gülümseyebilmesi için elinden gelen her şeyin yaptığını” söyledi.

Raziye Kocaismail konuşmasının ardından Mesude Çetinalp’e KHYD’ye bağlı bulunan Sarı Laleler Atölyesi’nde kanser hastalarının ürettiği ipek kozasından yapılmış lale buketini ve teşekkür plaketini takdim etti.

ÇETİNALP

Mesude Çetinalp da “Temennim üçüncü kitabım ‘Huzur’ un ardından, üçüncü tiyatro oyunum ‘Fıkır Fıkır’ı da derneğimiz yararına sahnelemek ve hayırlara vesile olmaktır. Yakınlarım, sevenlerim ve dernek çalışanları sayesinde ben bu adımı attım... Yıllarca onkoloji servisinde gönüllü olarak seve seve hizmet verdiğimi belirtmek isterim ve gönüllü olmayı da her zaman sürdüreceğim.” dedi.

Kitabın basılmasına katkıda bulunan başta Başbakan İrsen Küçük olmak üzere tüm kesimlere teşekkür eden Çetinalp, katkıların devamını diledi.

Gelirinin tamamı Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne bırakılacak “Huzur” adlı kitap 15 TL’den satışa sunuldu.

Editör: TE Bilisim