Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, 1974’ten bugüne ilk kez ana okuldan lise sona kadar eğitim veren tüm okullardaki ortopedik sıra, sandalye, masa ve dolapların yenilenmesi için ihaleye çıkılacağını açıkladı. Dürüst, Türkiye’nin yardımıyla 4 milyon TL harcanarak yapılacak bu ihalenin önemli bir vizyon ve reform olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bugün Lefke Gazi Lisesi, Lefke İstiklal İlkokulu ve Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Bakan Dürüst, okul yöneticileri ve öğretmenlerle de bir araya geldi; okullardaki sorunlarla ilgili bilgi alarak, eksiklikleri yerinden inceledi.

Ziyaret sırasında açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Lefke’deki merkez okullarını ziyaret ettiğini ve bölgede eğitimi aksatacak bir sıkıntı bulunmadığını söyledi.

Bakan Dürüst, mesleki eğitime önem verdiklerini belirterek, mesleki teknik okullarının ekonominin baş tacı olduğunu ve öğrenci sayılarında sağlanacak artışın geleceğe dair önemli bir ekonomik getiri sağlayacağını kaydetti.

Ülkede ara eleman açığını gidermenin yolunun meslek liselerin ortaya koyacağı performansa bağlı olduğuna dikkati çeken Kemal Dürüst, bu okulların nasıl daha ileriye taşınacağı konusunda çalışmalar yapılmasının önemine vurgu yaptı.

“TÜM DEMİRBAŞIN YENİLENECEĞİ İHALEYE ÇIKILIYOR”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, 1974’ten bugüne ilk kez, 4 yaştan lise sona kadar ülkedeki tüm okullardaki öğrenci ve öğretmenleri kapsayacak şekilde, ortopedik sıra, sandalye, masa ve dolapların yenileneceği büyük bir ihaleye çıkıldığının müjdesini vererek, bunun önemli bir vizyon ve reform olduğunu söyledi.

“4 MİLYON TL’LİK İHALE TC DESTEĞİYLE…”

Türkiye Cumhuriyeti’nden alınan destekle gerçekleşecek ihalenin 4 milyon TL’lik bir bedeli bulunduğuna işaret eden Bakan Dürüst, bu güne kadar, münferit olarak yapılan yenilemenin, uzun yıllardan sonra KKTC genelini kapsayan ve bir defada yapılan en büyük ve en kapsamlı yatırımın gerçekleştirilmiş olacağına dikkati çekti. 
Editör: TE Bilisim