Beyarmudu Belediyesi basın biriminden yapılan açıklamaya göre, şölenin finali Orkun Bozkurt, Aysan Özcezarlı ve Cem Aykut'un yazdığı, Cem Aykut'un yönetmenliğini üstlendiği "Karatahta" oyunu ile yapıldı.

Oyun, Ortopedik Engelliler Derneği ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu işbirliğinde sahnelendi.

Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, "Karatahta” gibi özel bir projeyi Güney Mesarya Sosyal Tesisleri'nde misafir etmenin kendileri için onur olduğunu söyledi.

“Oyunda anlatılan, eleştirilen, farkındalık yaratılan ve çözümleri için yerel yönetimlere de büyük görev düşen tüm durumlar için Beyarmudu Belediyesi olarak Güney Mesarya Sosyal Tesisleri'ni vizyon ve misyonumuz çerçevesinde hazırlamış ve ülkemizdeki -engelli erişimi her köşesine mümkün olabilen  tek salonu halkımıza sunmuş bulunuyoruz” diyen Edip, her birey için eşit ve özenle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Şölen Koordinatörü Tiyatro Sanatçısı İzel Seylani ise kapanışını Ortopedik Engelliler Derneği işbirliğinde gerçekleştirmenin önemine vurgu yaptı.

Şölende, İsrail, Danimarka, İspanya, Türkiye ve Kıbrıs’tan 21 oyunun sahnelendiğini belirten Seylani, Mesarya seyircisine dünya çapında en iyi tiyatro ürünleri sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Yönetmen Cem Aykut ise tiyatro şöleninde yer almaktan duyduklarını mutluluğu dile geitrdi.

Oyunun yazarlarından Orkun Bozkurt ise “Karatahta” oyunun Mesarya Tiyatro Şöleni koordinatörü İzel Seylani ile birlikte ikinci projeleri olduğunu belirterek, işbirliğinin devam etmesini diledi.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Şube Amiri Kıymet Karabiber de Mesarya'da büyük bir özveri ile düzenlenen şölene üç yıldır katkı koymaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Aliye Ummanel ise imkan sağlayan, destek ve uğraş veren Belediye Başkanı İlker Edip yanında şölenin teknik yükünü omuzlarında taşıyan Genel Teknik Sorumlu Mustafa Düzova'ya teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim