Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Avrupa Birliği finansal desteği ile sürdürülen “ Tarımsal Üreticilerin Kümelenmesi Projesi” kapsamında Mehmetçik Belediyesi ev sahipliğinde üzüm üreticileri ile bir araya gelerek bölgedeki bağcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi için çalışmalara başladı.



Mehmetçik Belediyesi ev sahipliliğinde Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’nın AB destekli yürüttüğü “ Tarımsal Üreticilerin Kümelenmesi Projesi” kapsamında üzüm üreticileri ile bir araya gelinerek bölgede yeni yatırımların yapılması için çalışmaların başlatılmasına karar verildi.

Bölgede faaliyet gösteren üzüm üreticilerinin kooperatif çatısı altında birleşerek mevcut üzüm ve üzüm ürünleri olan sucuk, köfter, zivanya, sirke üretimlerinin canlandırılması ve yöresel bir marka adı altında pazarlanması konusunu içeren toplantıda bölgeye entegre sucuk üretim merkezi oluşturulabilmesi için fizibilite çalışmalarının başlatılması kararlaştırıldı.

Sarıçizmeli: “ Üzüm ile kalkınmalıyız”
Toplantıda konuşan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli yerel yönetimlerin sadece temel beledi hizmetleri vermek dışında da bölge insanının kalkınması için çalışmalar ve vizyon üretmesi gerekliliği üzerinde durarak Mehmetçik Bölgesi’nin bağcılık faaliyetlerinin günümüz koşullarında yapılacak yatırımlarla yeniden canlandırılarak üzüm üzerinden kırsal kalkınmayı sağlaması gerekltiğine olan inancını belirtti.

Belediye olarak alternatif kalkınma modelleri içerisinde yer alan Cittaslow anlayışını benimsediklerini anlatan Sarıçizmeli bölgede geçmişten kalan üzüm yetiştiriciliği ve bağcılık belleğini yeniden bölge insanının kalkınması için ekonomik bir unsura dönüştürebilmesi için çalışmalarının gerektiğini söyledi.

Ülkede Mehmetçik’in üzüm ile özdeşleştiğini hatırlatan Sarıçizmeli üzüm ve üzüm ürünlerinin belli standartlarının oluşturularak bugün yok olmakla yüz yüze kalan bağcılık faaliyetlerinin oluşturulacak kalkınma planıyla yeniden hayat bulması gerektiğini ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim