Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Komite, Vakıflar İdaresine ait Zeytinlik hudutları dahilinde bulunan emlağın Murat Girgen adına kaydedilmesi ve karşılığında Murat Girgen adına kayıtlı Gönyeli’de alan ve kıymet açısından daha yüksek olan kendisine ait, yatırıma müsait tasvip olunmuş arsanın Vakıflar İdaresi adına koçan edilmesi ve Murat Girgen tarafından Vakıflar İdaresi İstibdal Fonu hesabına 30 bin Stg. ödenmesinden oluşan istibdal işleminin onaylanmasına ilişkin karar tasarısını oy birliği ile kabul etti.

Komite ayrıca Özel Güvenlik Hizmetleri Yasa Tasarısı’nı görüşmeye devam etti.

Tasarı, kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyetteki özel güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesine ilişkin esas ve usuller ile özel güvenlik izninin verilmesine, bu hizmeti yerine getirecek kişi ve kuruluşların ruhsatlandırılması ve denetlenmesine ilişkin hususları belirlemeyi amaçlıyor.

Komite toplantısına, Komite Başkanı UBP Milletvekili İzlem Gürçağ, CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, CTP Milletvekili Asım Akansoy, DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu ve UBP Milletvekili Erdal Özcenk katıldı.
Editör: TE Bilisim