Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Perşembe günü yarım kalan ve ertelenen toplantısını bugün de yapamadı.
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Mustafa Yektaoğlu başkanlığında 10.05 ve 10.30’da iki toplanma girişiminde bulunan Genel Kurul, nisap sağlanmaması nedeniyle toplantıyı iç tüzük gereği 48 saat sonraya erteledi. Meclis Genel Kurul’u 4 Şubat Pazartesi günü toplanacak.

Bugünkü toplantıya Meclis Başkan Yardımcısı CTP-BG Milletvekili Mustafa Yektaoğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar ile UBP Milletvekilleri Zorlu Töre ve Tahsin Ertuğruloğlu katıldı.

YEKTAOĞLU

Meclis Genel Kurulu’nun ikinci denmesinde de toplanamaması üzerine Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Yektaoğlu kürsüden bir konuşma yaparak, “Sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

Bugünkü toplantının daha öncekilerden farkı olmadığını belirten Mustafa Yektaoğlu, yasalar ve zihniyetin değişmesinin şart olduğunu vurguladı.
Kıbrıs Türk halkına Anayasa, Siyasi Partiler Yasası, Seçim ve Halkoylaması Yasası ile Meclis İç Tüzüğü değiştikten sonra gidilmesi gerektiğini ifade eden Yektaoğlu, seçimden önce gerekli değişikliklerin yapılmaması halinde oluşan yeni Meclis’te de hiçbir şeyin değişmeyeceğini söyledi.

ÖNCEKİ TOPLANTI

Genel Kurul’un önceki günkü toplantısı, Belediyeler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na komitede ivedilik isteminin görüşülmesi sırasında nisabın düşmesi nedeniyle 48 saat sonraya ertelenmişti.

Tasarı üzerinde bir lehte ve bir aleyhte konuşma yapılmasının ardından ivedilik istemiyle ilgili oylama, nisap sağlanmaması nedeniyle yapılamamış; İç Tüzük gereği birleşime yarım saat ara verilmiş, ancak yine toplantı yeter sayısı olmayınca birleşim 48 saat sonraya kalmıştı. 
Editör: TE Bilisim