Başbakan Hüseyin Özgürgün, Rumların, Enosis plebisitinin kutlanması kararını kaldırmayacağını, iliklerine kadar Enosis işlemiş bu zihniyetle müzakerelerin devam edilemeyecğini söyledi.

Özgürgün, “Şimdi hayal kırıklığına uğrayanlar var. Hayal kırıklığına hayal kuranlar uğrar. Bizim gibi gerçekleri görenler hayal kırıklığı içinde değil. Gerçekleri zaten söylüyorduk” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, bir televizyon programında Kıbrıs konusu ve iç konularda değerlendirmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Rum Meclisi’nin Enosis plebisiti kararına karşı verdiği cevabın doğru olduğunu ama duruşun da önemli olduğunu ifade eden Başbakan Özgürgün, “ben anlaşmaya mecburum, anlaşma olmazsa yanarım, biterim, anlaşmak zorundayım” gibi tutumun da doğru olmadığını söyledi.

Başbakan Özgürgün, “Bu topraklarda Kıbrıs Tük halkı eşittir. Rumlar kadar bilgilidir, Rumlar kadar akıllıdır. Devlet konusunda da Rumlar kadar deneyimli, tecrübelidir. Bunun kaprislerini niye çekeyim, bu kaprisleri kimedir. Bu kapıyı vurursa ben iki defa vururum. Bu şımarıklık” diye konuştu.

Rumların, Kıbrıs Türklerini tarihin her döneminde azınlık olarak gördüğüne işaret eden Özgürgün, karşılarında, hedefi her zaman Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak olduğunu çekinmeden ortaya koyan bir zihniyet olduğunu söyledi.
Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının, Enosis’e, Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanmasına karşı çıktığını ve azınlık olmamak için mücadele ettiğini de kaydetti.

Rumlar’ın Enosis kararını kaldırmayacağını, bu zihniyetle müzakerelerin devamında bir yarar görmediğini dile getiren Başbakan Özgürgün, “Müzakereler devam etse de Enosis düşüncesi iliklerine kadar işlemiş insanlarla gelebileceğiniz nokta sadece teslimiyet olur. Şimdi hayal kırıklığına uğrayanlar var. Neyin hayal kırıklığı. Hayal kırıklığına hayal kuranlar uğrar. Hayal kurmayanlar, bizim gibi gerçekleri görenler hayal kırıklığı içinde değil” diye konuştu.
Özgürgün, Hükümetin Nisan 2016’da göreve geldiğini ve protokol imzalanması, bütçenin hazırlanması konuları ile uğraştıklarını, Ocak 2017’den itibaren yeni bütçe ve yeni ihalelerle yeni yatırımların önünün açılmaya başladığını anlattı. Ülkede son 4 yılda üç hükümet değiştiğini, bu durumun halka hizmet götürülmesi anlamında sıkıntı oluşturduğunu aktaran Başbakan Özgürgün, şu anda seçimi gerektirecek bir durum olmadığını, ancak seçim çağrısı yapanların, bu çağrılarını öneri olarak meclise getirmeleri halinde UBP olarak “evet” diyeceklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim