Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) olarak, havaalanı ihalesini alan T&T şirketinden KKTC Maliyesinin avans almasını ve maaş ödemesini devlet ciddiyeti ile bağdaştıramıyoruz.

Devlet – Siyaset – Ticaret üçgeninin böylesine iç içe girdiği bir durumun KKTC kurulduğundan beridir hiç yaşanmadığının altını çiziyor, 4’lü hükümetimizin devlet ciddiyetine yakışır şekilde davranmasını bekliyoruz.

Şaibeli durumların ortadan kalkması maksadı ile de Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) olarak aşağıdaki sorularımıza cevap bulmak için polisi göreve çağırıyor ve mecliste bir araştırma komitesi kurulmasını talep ediyoruz.

Taşyapı şirketi sahibi Emrullah Turanlı’nın 14 Haziran 2017 tarihinde “Bakan benden rüşvet istedi, reddedince kötü oldum” beyanatı sonucunda bir araştırma dosyası açılmış mıdır? Açıldıysa sonucu ne olmuştur? Açılmadıysa bu olay neden hasır altı edilmiştir?

O dönemde emekli bir generalin oğlunun aracılığı ile Gönyeli çemberinde bir görüşme gerçekleşmiş midir? Bu görüşmenin neticesinde bir çanta paranın el değiştirdiği doğru mudur?

Önceki hükümetler döneminde bazı bakanların Taşyapı şirketinden, İstanbul’da bulunan lüks Bosphorus City sitesinden hediye daire aldıkları iddiaları doğru mudur? Bu bakanlar kimlerdir? Bu daireler ne amaçla kendilerine hediye edilmiştir?

MDP olarak, “Temiz toplum için temiz siyaset” sloganı ile yürüdüğümüz siyasi yolumuzda, bu soruların cevaplanmasının herşeyden önce kamu vicdanı için gerekli olduğunu vurguluyor, gerekli adli soruşturmaların yapılmasını ve mecliste bir komitede değerlendirilmesini bekliyoruz.

Editör: TE Bilisim